Evet ben patatesli bir ic hazirlayarak boregimi iki degisik tat olarak yaptim.Hamur olarak asagidaki tarifi kullanabilirsiniz.
Patatesli ic malzeme icin;
5 tane haslanmis patates
100gr kiyma
1 sogan
1 corba kasigi salca
karabiber,pulbiber,tuz
az siviyag
YAPILISI:Once tavaya yag dokulur ve soganlar ince dogranip ilave edilir.Soganlar kavrulduktan sonra kiyma ilave edilir ve o da kavrulur daha sonra salca ilave edilir ve karistirilir.Patatesler once ezilir ve onlar da tavaya ilave edilir,karistirilir en son da tuz ve baharatlar ilave edilip karistirilir ve ocak kapatilir.Ic malzeme soguyunca kullanilir.
AFIYET OLSUN!!!
Patatesli ic malzeme icin;
5 tane haslanmis patates
100gr kiyma
1 sogan
1 corba kasigi salca
karabiber,pulbiber,tuz
az siviyag
YAPILISI:Once tavaya yag dokulur ve soganlar ince dogranip ilave edilir.Soganlar kavrulduktan sonra kiyma ilave edilir ve o da kavrulur daha sonra salca ilave edilir ve karistirilir.Patatesler once ezilir ve onlar da tavaya ilave edilir,karistirilir en son da tuz ve baharatlar ilave edilip karistirilir ve ocak kapatilir.Ic malzeme soguyunca kullanilir.
AFIYET OLSUN!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder