Bakarmisiniz nasil da kat kat olmus!!!
KOL BOREGI
KOL BOREGI
Malzemeler
2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi ilik su
1 paket yas maya(42gr)
3 yumurta
1 corba kasigi seker
1 corba kasigi tuz
Yaklasik 4-5 su bardagi un
Ic Malzemeler
Peynir,maydanos,pulbiber
1,5 su bardagi sivi yag
Uzerine susam
YAPILISI:
Once 4 su bardagi un genisce bir kaba konur.Maya ilik suyla islatilir ve uzerine seker de ilave edilip kabarmasi beklenir.Daha sonra unun ortasi havuz gibi acilir ve mayali su,yumurta aklari(sarilari uzerine surmek icin ayrilir),tuz ve sut ilave edilir ve yogrulur eger hamur civiksa un ilave edilir ve kulak memesi kivamindan biraz koyu bir hamur elde edilir.Hamur uzeri kapatilarak bir kenarda mayalandirilir.
Daha sonra hamurdan buyuk bezeler yapilarak oklavayla teker teker acilir .Acilan yufkalarin ince olmasina dikkat edilir.Yufkalarin icine once siviyag gezdirilir sonra bir firca yardimiyla guzelce surulur.(Yagi bol olursa borek daha guzel ve tel tel oluyor)Yufka ortadan ikiye katlanir bir tarafi obur tarafin uzerine kapatilir.Tekrar ust kata da az sivi yag surulur.Yufkanin genis olan ve katolan tarafi boyunca ic malzemeden incecik koyulur ve yufka rulo gibi sarilir.Daha sonra tepsiye ortadan baslayarak kenarlarina dogru kendi cevresine dolanarak yapilan rulo yerlestirilir.
Butun bezeler bitene kadar bu islem devam eder.Tepside bir 20 dakika bekletilir ve biraz kabarinca uzerine yumurta sarilari surulur ,susam serpilir.Onceden isitilmis 200c firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarip dailiyinca kesilir ve servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
Bu tarifi arkadasim MENEKSE den aldim.ona da tesekkur ederim.
2 su bardagi ilik sut
1 su bardagi ilik su
1 paket yas maya(42gr)
3 yumurta
1 corba kasigi seker
1 corba kasigi tuz
Yaklasik 4-5 su bardagi un
Ic Malzemeler
Peynir,maydanos,pulbiber
1,5 su bardagi sivi yag
Uzerine susam
YAPILISI:
Once 4 su bardagi un genisce bir kaba konur.Maya ilik suyla islatilir ve uzerine seker de ilave edilip kabarmasi beklenir.Daha sonra unun ortasi havuz gibi acilir ve mayali su,yumurta aklari(sarilari uzerine surmek icin ayrilir),tuz ve sut ilave edilir ve yogrulur eger hamur civiksa un ilave edilir ve kulak memesi kivamindan biraz koyu bir hamur elde edilir.Hamur uzeri kapatilarak bir kenarda mayalandirilir.
Daha sonra hamurdan buyuk bezeler yapilarak oklavayla teker teker acilir .Acilan yufkalarin ince olmasina dikkat edilir.Yufkalarin icine once siviyag gezdirilir sonra bir firca yardimiyla guzelce surulur.(Yagi bol olursa borek daha guzel ve tel tel oluyor)Yufka ortadan ikiye katlanir bir tarafi obur tarafin uzerine kapatilir.Tekrar ust kata da az sivi yag surulur.Yufkanin genis olan ve katolan tarafi boyunca ic malzemeden incecik koyulur ve yufka rulo gibi sarilir.Daha sonra tepsiye ortadan baslayarak kenarlarina dogru kendi cevresine dolanarak yapilan rulo yerlestirilir.
Butun bezeler bitene kadar bu islem devam eder.Tepside bir 20 dakika bekletilir ve biraz kabarinca uzerine yumurta sarilari surulur ,susam serpilir.Onceden isitilmis 200c firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarip dailiyinca kesilir ve servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
Bu tarifi arkadasim MENEKSE den aldim.ona da tesekkur ederim.
4 yorum:
canım benim ellerine sağlık kol böreğin tel tel hakkını vererek yapışsın nefis herzamanki gibi sevgilerimle hayırlı sahurlar canım
ABKA ELLERİNE SAĞLIK HARİKA OLMUŞ KOL BÖREĞİN.ABLA BENİ LİNKLERİNE EKLERSEN ÇOK MUTLU OLURUM SEVGİLERİMLE..
ellerinize saglik cok nefis görünüyordu bende denedim cook güzel oldu cook tesekkürler tarifler icin..
Merhaba tarifinizi denedim ve harika oldu cok tesekkur ederim sayenizde bende ogrendim :)
Yorum Gönder