29 Eylül 2007 Cumartesi

YALANCI TAVUK GÖGSÜ



YALANCI TAVUK GOGSU

Malzemeler;
8,5 su bardagi sut
1,5 su bardagi un
150 gr tereyagi
3corba kasigi sivi yag
3 corba kasigi nisasta(aslinda pirinc unuydu ama evde yoktu ben de nisasta kullandim)
2 su bardagi seker
1 paket vanilya
2 parca damla sakizi
Uzerine tarcin
Arzuya gore ceviz ici
YAPILISI:
Tereyagi,siviyag tencereye konur,un ve nisasta ilave edilir 4-5 dakika kIsIlmIs ateste kavrulur.Kavrulan un sogutulur ve sut,seker,vanilya ilave edilir cirparak kisilmis ateste kaynayip koyulasana kadar pisirilir.Ocaktan alinan muhallebiye parcalanan damla sakiz ilave edilir 10-15 dakika daha mikserle cirpilir.muhallebinin kivami koyulasip da sakiz gibi olunca islatilmis ve fazla suyu suzulmus cam firin tepsisine ceviz serpilir ve uzerine muhallebi dokulur soguyunca uzerine tarcin serpilir ve buzdolabinda bekletilir.Dilimlenip servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
NOt;Bu tatli icin borcam tepsim buyuk oldugu icin (48×28cm) ben biraz fazla olcu kullandim asil olcu soyle;1 su bardagi un-yarim paket(125gr) tereyag-2 kasik pirinc unu-1,5 su bardagi ndan az seker-1 paket vanilya-2 kucuk damla sakiz-5,5 bardak sut

Hiç yorum yok: