MEKTUP BOREGI
Malzemeler;
1,5 Kilo un(9-Su bardagi)
yarim su bardagi siviyag
2,5 su bardagi sut
1,5 corba kasigi tuz,2 kasik seker
1 su bardagi sicak su
2 yumurta
1,5 paket yasmaya(60 gr)
Ic malzemeler;
Beyaz peynir,maydanos
hamurlari buyutmek icin siviyag
Yapilisi;
Maya sicak suyla ve sekerle islatilir ve agzi kapatilip kabartilir.un buyukce bir kaba alinir ve ortasi cukurlastirilip icine tuz,yumurtalarin aklari(sarilari uzerine surmek icin ayrilir),siviyag ,isitilmis sut,ve kabaran maya ilave edililerek butun malzeme kulak memesi kivamindan biraz koyu bir hamur elde edilir.Hamur uzeri kapatilir ve sicak bir yerde mayalanmaya birakilir.hamur iyice kabarinca 12 tane beze iri yapilir.Yapilan bezeler biraz bekletip merdaneyle buyuk bir servis tabagi kadar acilir.Daha sonra bos bir tezgah uzeri siviyagla yaglanir ve hamur uzerine serilir hamurun uzerine de siviyag surulur ve hamur kenarlarindan 2 elle cekilerek iyice buyutulur.incecik alti gorunen bir yufka acilinca yufka once bir kenarindan ortaya dogru kapatilir sonra uzerine peynirli maydanos karisim serpilir en orta yerine 15×15 lik bir kare icine ,daha sonra diger kenar da uzerine kapatilir ve uzun bir dortgen elde edilir.bu dortgenin once bir kenari ortaya kapatilir sonra diger kenar ve bir kare elde edilir karenin koseleri de ice dogru bukulerek zarf sekli verilir.Daha sonra yapilan boregin uzerine yumurta sarilari fircayla surulur ayrica borek bicakla delinerek firinda fazla kabarmasi onlenir.Onceden isitilmis 200c lik firinda alti ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarilinca uzerine bir ortu ortulup sogutulur.
AFIYET OLSUN!!!
Malzemeler;
1,5 Kilo un(9-Su bardagi)
yarim su bardagi siviyag
2,5 su bardagi sut
1,5 corba kasigi tuz,2 kasik seker
1 su bardagi sicak su
2 yumurta
1,5 paket yasmaya(60 gr)
Ic malzemeler;
Beyaz peynir,maydanos
hamurlari buyutmek icin siviyag
Yapilisi;
Maya sicak suyla ve sekerle islatilir ve agzi kapatilip kabartilir.un buyukce bir kaba alinir ve ortasi cukurlastirilip icine tuz,yumurtalarin aklari(sarilari uzerine surmek icin ayrilir),siviyag ,isitilmis sut,ve kabaran maya ilave edililerek butun malzeme kulak memesi kivamindan biraz koyu bir hamur elde edilir.Hamur uzeri kapatilir ve sicak bir yerde mayalanmaya birakilir.hamur iyice kabarinca 12 tane beze iri yapilir.Yapilan bezeler biraz bekletip merdaneyle buyuk bir servis tabagi kadar acilir.Daha sonra bos bir tezgah uzeri siviyagla yaglanir ve hamur uzerine serilir hamurun uzerine de siviyag surulur ve hamur kenarlarindan 2 elle cekilerek iyice buyutulur.incecik alti gorunen bir yufka acilinca yufka once bir kenarindan ortaya dogru kapatilir sonra uzerine peynirli maydanos karisim serpilir en orta yerine 15×15 lik bir kare icine ,daha sonra diger kenar da uzerine kapatilir ve uzun bir dortgen elde edilir.bu dortgenin once bir kenari ortaya kapatilir sonra diger kenar ve bir kare elde edilir karenin koseleri de ice dogru bukulerek zarf sekli verilir.Daha sonra yapilan boregin uzerine yumurta sarilari fircayla surulur ayrica borek bicakla delinerek firinda fazla kabarmasi onlenir.Onceden isitilmis 200c lik firinda alti ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarilinca uzerine bir ortu ortulup sogutulur.
AFIYET OLSUN!!!
2 yorum:
çok güzel bir böreğe benziyor.fakat şekil verme aşamasını ayrıntılı olarak resimli verebilir misiniz.
( birde şevket paşa böreğininin rulo yapıldıktan sonraki kısmı.)
saygılarımla
merhaba, her bezeden bir börekmi cikiyor yani 12 tane resimde görülen mektup böreginden
Yorum Gönder