29 Eylül 2007 Cumartesi

ISPANAKLI CANAK KÖFTELER



ISPANAKLI CANAK KOFTELER

Malzemeler;
1/2 kilo yagsiz kiyma
750 gr ispanak
biraz bayat ekmek ici
2 sogan
1 yumurta
1/2 cay kasigi karbonat
1 dis sarmisak
2 corba kasigi karisik salca
karabiber ,pulbiber,tuz
Siviyag
Kasar peyniri rendesi
1 domates,Maydanos
Yapilisi
Kiyma ve ekmek ici birkaba alinir,1 sogan ve sarmisak rendelenir.Yumurta ,baharatlar ve karbonat ,1 kasik salca ilave edilir ve iyice yogrulur.
Diger sogan bir tavaya dogranir ve yagda kavrulur, az salca ilave edilir .ispanaklar kucuk dogranir ve onlar da ilave edilir,iyice kavrulup suyunu birakip tekrar cekmesi saglanir.Az tuzilave edilir.
Yogrulan kofteden ceviz buyuklugunde parcalar koparilir ve bir tepsiye konup iki parmak yardimiyla ortasina bastirilarak cukur kaseler haline getirilir.Butun kofteler yapildiktan sonra iclerine kavrulan ispanaklar bir kasik yardimiyla konur.Uzerlerine ince dilimlenmis domatesler kapatilir.Bir tavada az yagla salcali sos yapilir ve uzerine biraz su dokulur ve onceden isitilmis firinda 200c kofteler kizarana kadar pisirilir ve uzerlerine kasar peyniri serpilerek tekrar firina verilir peynir eriyince firindan alinir.Iliyinca servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!Not;ispanakli canak koftelerin yaninda arzu ederseniz pirinc pilaviyla servis yapabilirsiniz.Veya sarmisakli yogurtla da cok lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok: