28 Ekim 2007 Pazar

ELMALI TOPPARELER


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifler





Bu tatliyi ilk defa yedim ve cok begendim aksam eve gelince haftasonu gelecek olan misafirim icin ben de hemen yaptim.


ELMALI TOPPARE


Malzemeler;


2adet yumurta


1 paket eritilmis tereyagi(250gr)


2 yemek kasigi yogurt


1su bardagi seker(ben yarim su bardagi kullandim)


2 paket vanilya


1 paket kabartmatozu


Aldigi kadar un 4-5 su bardagi kadar


Ic harci;


5 adet elma


yarim su bardagi seker


1 su bardagi iri cekilmis ceviz


2 tatli kasigi tarcin



serbeti;


3 su bardagi seker


2,5su bardagi su


ceyrek limon suyu


Uzerine;


3 su bardagi hindistan cevizi



Yapilisi;





  • Elmalar soyulur ve rendelenip sekerle guzelce pisirilir.Iyice suyunu cekince cevizler ve tarcin ilave edilir ocak kapatilir.

  • Serbet icin seker,su tencereye konup 5 dakika kaynatilir.sogumasi icin bekletilir.
  • Eritilmis tereyagi,yumurta,yogurt ve seker beraberce mikserle karistirilir sadece hepsi karisana kadar.daha sonra mikser birakilip ,vanilya,kabatma tozu ilave edilip un da yavas yavas katilarak elle yogrulur.Yumusak,ele yapismayan bir hamur elde edene kadar un ilave edilir yaklasik 4-5 su bardagi arasi un aliyor.Daha sonra biraz bekletilip buyuk bezeler yapilir ceviz buyuklugunde ,bezeler merdane ile acilip ortasina elmali harc konur.kapatilip ters cevrilir ve firin tepsisine dizilir.onceden isitilmis 180-200 c lik firinda alti kizarana kadar pisirilir uzeri kizarmadan cikarilir ve bekletilmeden sicakken soguk serbetin icine bulanip hemen alinir ve hindistan cevizine bulanir uzeri bolca hindistan cevizi olunca bir tabaga veya kutuya dizilip uzeri kapatilir buzdolabinda saklanir.
  • Not kurabiyeler serbetin icinde uzun sure tutulmamalidir yoksa parcalanir.batirilip cikarilir.Ayrica serbet de 5 dakikadan fazla kaynatilmamalidir.yoksa kurabiyeler tatli koyulasinca icine cekmez.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!




Image Hosted by ImageShack.us

3 yorum:

Essie dedi ki...

Bende dün aksam denedim bu Elmali top parelerden, cok guzel oldu, ama bi tek sorum vardi, neden bu kadar cok serbet yapiliyor?? Benim serbetin cok artti, bu dogrumu?

Essie dedi ki...

Bi arkadasim sizden bu Elmali top parelerden siparis etmis, acaip hosuma gitti, kendim yapmaya karar verdim, baya eziyetliymis ama deydi, cok guzel oldular. Sadece serbet neden cok artiyor, veya neden bu kadar cok serbet yapilmasi gerekiyor? O kalan serbeti nasil degerlendirebilirim acaba?

Özlem Ceylan dedi ki...

slm Sevgili Essie tatliyi begenmenize cok sevindim afiyet olsun.. serbetin fazla hazirlanmasinin nedeni kurabiyeler serbete batirilmak icin serbet bir tepsiye dokuluyor tam bir tepsi kurabiye sigacak bir tepsiye birinci tepsi guzel serbetini aliyor ama 2. tepsiye serbet yetmiyor tepsinin tabaninda kaliyor kurabiyeler serbete guzelce batirilamadigi icin serbetsiz yerler kaliyor bu nedenle serbeti bilerek 2 olcu yapilir..Kalan serbeti buzdolabinda kapali bir kapta muhafaza edin bir daha ki yaptiginizda 1 olcu serbet kaynatip onceden kalan serbeti kullanabilirsiniz..Kolay gelsin..