17 Ekim 2007 Çarşamba

ETLI NOHUT



ETLI NOHUT

Malzemeler;
Yarim kilo kuru nohut
200 gr et
1-2 kasik salca(domates,biber salcasi )
1 sogan
sivi yag
Yapilisi;
Nohut 1 gece onceden kaynamis suya islatilir ve agzi kapatilir.Uzerindeki su azalinca ilave edilir.tekrar kapatilir.
~~Duduklu tencereye siviyag konur ve kusbasi dogranmis etler yag isininca dokulur ve sotelenir.Et kavrulunca sogan ince ince dogranir ve sotelenir.Salca ilave edilip kavrulur daha sonra nohut ilave edilir ve kavrulur uzerine yeteri kadar kaynamis su dokulur,tuzu atilir ve duduklunun kapagi kapatilip pismeye birakilir.Duduklu tencerede 20 dakika da pisiyor benin nohutum ama pisme suresi hepsinde ayni olmaz.ilk denemede pisme suresi belli olur.20 Dakika sonra ocak kapatilir ve icinden havasi bosalinca duduklu acilir.Pilavin yaninda guzel olur.Biz yapmis oldugumuz dolma mantiyi servis yaparken de uzerine dokeriz cok guzel olur.
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: