17 Ekim 2007 Çarşamba

NOHUTLU PILAV



NOHUTLU PILAV

Malzemeler;
PIlav icin;2 su bardagi Tosya pirinc
1 corba kasigi tereyagi
az sivi yag
limon
Yarim cay bardagi corbalik sehriye
tuz
4 su bardagi sicak su
Yapilisi;
Pirinc once sicak suya 3-5 dakika islatilir.Daha sonra teflon bir tencereye tereyagi ve sivi yag konur corbalik sehriye dokulup az kavrulur hafif kizarinca onceden islattigimiz ve nisastali suyunu suzdugumuz,guzelce yikadigimiz pirinc ilave edilip biraz kavrulur.Daha sonra uzerine yarim limon un suyunun birazi ilave edilir ve yeteri kadar tuz atilir az daha kavrulur.Kaymanis suyumuzdan 4 su bardagi su ilave edilip tencerenin kapagi kapatilir ve suyunu tamamen cekmeden ocak kapatilir ve tencerenin agzina bir kagit mutfak havlusu kapatilip tencere kapagi tekrar kapatilir bir kenarda demlenmeye birakilir.yarim saat sonra servis yapmaya hazir olur.Uzerine Nohut,yada tavuk konarak servis yapilabilir.
AFIYET OLSUN!!!
Not olcum 1 olcu pirince,2 olcu su ama bu pirincten pirince degisebilir ben Tosya pirinci kullaniyorum.Limon suyu pilavi daha da lezzetli ve beyaz yapiyor.

Hiç yorum yok: