28 Ekim 2007 Pazar

EV USULU LAHMACUN



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri



EV USULÜ LAHMACUN



Malzemeler;


1kg un(6 su bardagi)+acmak icin un


1paket yas maya


1 yemek kasigi seker


1 yemek kasigi tuz


yarim cay bardagi sivi yag


1 su bardagi ilik sut


1,5 su bardagi ilik su


Uzerine;


500gr az yagli kiyma


2 iri sogan


4-5 domates veya konserve domates


yarim demet maydanos


2 kasik salca


sivi yag,tuz,kirmizi biber,pul biber,kara biber


Yapilisi;





  • Unu genis bir kaba bosaltip ortasi havuz gibi acilir,sicak su,sicak sut,maya,tuz,seker,sivi yag ortasina konup guzel ozlu kulak memesinden koyu bir hamur yapilir.Guzelce yogrulur,uzeri kapatilip bir kenarda 45-60 dakika mayalanmaya birakilir.


  • Mutfak robotuna soganlar,maydanos,ayiklanan biberler,kabugu soyulan domatesler konur ve robotta guzelce inceltilir,daha sonrabir legene bosaltilip kiyma, salca,az sivi yag,baharatlar,ilave edilip guzelce yogrulur,

  • Mayasi gelen hamurdan cevizden kucuk bezeler yapilip unlanmis tepsiye dizilir.teker teker tezgah uzerinde acilip sonrada uzerine bir kasik yardimiyla kiymali harc surulup lahmacun makinasinda pisirilir ,olmayan firinda da pisirebilir.yagli kagit serilmis firin tepsisine yerlestirip onceden isitilmis 200c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.

  • Benim lahmacun makinam var cok kisa surede pisiriyor ve tadi sanki tas firinda pismis lahmacunlara benziyor.

  • Pisen lahmacunlar bir tepsiye ust uste gelmeyecek sekilde yerlestirilir ilikken yanina salata ile ve ayranla veya cay la servis yapilir.Uzerine limon sIkIlIr ve istenirse aci biber sos da ilave edilir.

AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!


NoT;Lahmacun makinasini Almanya ve Hollandada kolaylikla bulmak mumkun Marka olarak SILEX ve MULEX var benim bildigim belki baska markalar da vardir.Bir Turk exportunda kolaylikla bulunur.


Turkiyede de IHLAS in boyle makina urettigini biliyorum,belki SILEX markasi ni da bulabilirsiniz.


Bu makinayi kullanarak pizza,lahmacun,ekmek,gozleme,ve ayrica bir tepsisi de var onun yardimi ile de et yemekleri,izgara,balik yani pek cok sey pisirebilirsiniz.


Bezeleri de cevizden kucuk olarak yaptim yukarda gordugunuz lahmacunlar buyuk bir servis tabaginin icinde servis edilmis yani her lahmacun 15cm capinda bir tatli tabagindan az kucuk.findik lahmacun kadar kucuk degil tabi siz istediginiz gibi yapabilirsiniz.



Image Hosted by ImageShack.us

Hiç yorum yok: