28 Ekim 2007 Pazar

PATLICANLI TEPSI KEBABI



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Aslinda ben yemegin icinde parca et oldugunda yemegi yerim ama eti yemem,bu yemek icin etler oyle ince kesilmeli ki yemek yenirken etler sanki kiyma gibi olmali .bu yemegi ben cok begendim,bu tarif ablama aittir ama resimdeki yemegi ben yaptim,karni yarik yemegi cok yagli oldugu icin boyle bir yontem bulmus ve kizartilan patlicanlarin da yagi 2 defa kagit havlu ile alindigi icin ayrica sogani kavurmak icinde cok az yag kullanildigi icin yemek cok hafif oluyor etin suyundan baska su da ilave edilmedigi icin cok da lezzetli oluyor,tavsiye ederim.


PATLICANLI TEPSI KEBABI



Malzemeler;


4 tane kemer patlican


500gr yagsiz et


3 sivri biber


2 iri sogan


1,5-2 yemek kasigi salca(karisik biber domates)


4 iri domates veya10 tane minik domates


tuz,karabiber,kirmizi biber,pul biber


kizartma icin sivi yag


Yapilisi;





  • Ben eti birer yemeklik posetleyip dogramadan dip fize atarim bu yemek icin etin butun halde donmus olmasi gerekli eti kolay ca dogramak icin.Et buzluktan cikarilip yarim saat kadar bekletilip sonra et ince ince (zar gibi ince dilimlenir)tipki pastirma gibi dogranir ve biraz daha kucultulup,daha sonra bir tencereye konur ve karistirilir kendi suyuyla pismeye birakilir.Kendi suyunu cekince kaynayan sudan ilave edilip pisirmeye devam edilir etler guzelce pisince suluyken ocaktan alinir.

  • Bir tavaya az sivi yag konup soganlar ince ince dogranip kavrulur daha sonra dogranan biberler,kabugu soyulmus domatesler dogranarak ilave edilir,guzelce kavrulunca salca ilave edilip bir dakika sonra sulu olarak biraktigimiz et ilave edilip 5 dakika kadar kisilmis ateste pisirilir.Tuz,baharatlar ilave edilip ocak kapatilir.Etli harc sulu olmali.

  • Patlicanlar alaca soyulur once ortadan 2 esit parcaya bolunur sonra da bir salata tahtasinin uzerine yatirilip 2 ser milim lik parcalara ayrilir bir tencereye kizartma yapmak icin yag konup kizdirilir patlicanlar tencerede alt ust edilerek kizartilir.Birkac kagit mutfak havlusu serilmis tepsiye kizaran patlicanlar konup yagi biraz alinir.Sonra baska bir kagit havlu serilip patlicanlar biraz daha onun uzerinde bekletilip bir firin tepsisinin (ben 30cmlik borcam tepsi kullandim)tabanina patlicanlar dizilir daha sonra onceden hazirladigimiz etli harc dokulup duzeltilir kalan patlicanlar da etin uzerine dizilip dogranmis domates dilimleri ile suslenir onceden isitilmis 180c firinda 15-20 dakika arasi pisirilir yalniz yanmamasina dikkat edilir,pisince firindan alinip iliyinca servis yapilir yaninda pirinc pilavi ile cok guzel yakisiyor.

  • AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!






Image Hosted by ImageShack.us

1 yorum:

Ilker Erdem dedi ki...

Ay bu ne kadar guzel bir goruntu boyle. Sizi gercekten tebrik ederim. Mutlaka deneyecegim patlicani da cok severim. Sevgiler..