28 Ekim 2007 Pazar

CEVIZLI KEK



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifler



Bu keki yapan ablam,yani kek profesoru.Maasallah nazar degmesin deyip anlatmaya baslayim.


CEVIZLI KEK


Malzemeler;


4 yumurta


2 corba kasigi yumusak margarin(ekmek ustu)


1 su bardagi yogurt


1 su bardagi seker


1 paket vanilya


1 paket kabartma tozu


1 su bardagi iri ceviz


yeteri kadar un(yaklasik 2-2,5 su bardagi)


kalibi yaglamak icin yag


Yapilisi;


Yumurtalar,seker az cirpilir yogurt,margarin elenerek un kabartmatozu ilave edilir ve vanilya ilave edilir.kalibin tabani yaglanip iri ceviz parcalari guzelce dizilir.sonra mikserle cirpilan ve (hamurun kivami pasta kremasi gibi olmali)guzel beyaz bir renk alan hamur kaliba dokulup 180 c lik onceden isitilmis firinda alti ustu kizarana kadar pisirilir.



iliyinca kaliptan cikarilip kesilerek servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!



2 yorum:

banu gökşin dedi ki...

canım merhaba,
tarıfını annemde cok sık yapar cok lezzetlı olur ellerıe saglık sevgıler..

Adsız dedi ki...

Merhabalar,

Bu kek şimdi fırında pişiyor. Çok pratik ve çabucak yapılan keklerden. Bu keki ben süt ve sıvı yağ ile yapardım. Ama bu da güzel kabardı ve üstü de çatladı. Ablanızın da ellerine sağlık.

Sevil