28 Ekim 2007 Pazar

KARNI YARIK POGACA

Image Hosted by ImageShack.us

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Bu tarif sevgili arkadasim Yasemin de tadina baktigim goruntusu cok degisik ve tadida guzel olan bir pogaca.

KARNI YARIK POGACA


Malzemeler;

3su bardagi ilik yagli sut

1 paket krema(200gr slagroom,sahne)(yerine 1 bardak daha sut kullanabilirsiniz)

1 su bardagi sivi yag

2 yumurta

1 paket yas maya(42gr)

1 paket kabartma tozu

3 yemek kasigi seker

1 yemek kasigi tuz

1,5 kg un

ic malzeme;beyaz peynir,maydanoz

Yapilisi;


  • Sut ve krema ilitilir,un bir legene bosaltilip,ortasi havuz gibi acilir ve tuz,seker,maya,kabartma tozu ,yumurta aklari sarilarindan ayrilir ve aklari hamura ilave edilip,(sarilari uzerine surmek icin ayrilir).ilitilan sut ilave edilip kulak memesi yumusakliginda guzel bir hamur yogrulur.hamuru ne kadar fazla yogurursaniz o kadar guzel ve ozlu olur.Daha sonra hamur mayalanmasi icin üzeri kapatilip yaklasik 1 saat bekletilir.
  • Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar koparilip bir kenarda bekletilir bu arada ilk yapilan bezeden baslanarak merdane ile acilip ortasina peynir ve maydanoz karisimi konur ve karsilikli iki yanina bicakla kesilerek 2 centik atilir.daha sonra bu kesilen kisimlarin yanlarindan tutularak atilan centigin birinin icinden karsi taraf gecirilerek diger taraftan disari dogru cikarilir 2 kesigin ust uste getirilmesi saglanir.ve sanki karni yariga benzer bir pogaca ortaya cikiyor ayrica bu kisimdan da peynir gorunuyor.Uzerine yumurta sarilari surulur.
  • Once tepside 1 saat kadar daha bekletilir ve guzelce mayalaninca onceden isitilmis 200c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir.
  • Tepside firindan cikarildiktan sonra uzerine temiz bir bez ortulup.sogumaya birakilir.Ilikken servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!





1 yorum:

Adsız dedi ki...

selam ben bu tarifi arkaasta yemistim cok hosma gitmisti simidde deniyecegim insallah guzel olur emeginize saglik .... Ayse