28 Ekim 2007 Pazar

TAVUKLU PIRINC PILAVI


Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri





TAVUKLU PIRINC PILAVI



Malzemeler;


2 su bardagi tosya pirinc


1 yemek kasigi tereyagi


az sivi yag


4-5 damla limon suyu


tuz


4 su bardagi su


1 adet butun tavuk


kirmizi toz, pul biber


1 corba kasigi karisik salca


az sivi yag


tuz



Yapilisi;





  • Once tavuk guzelce yikanip parcalara ayrilir.Daha sonra bir teflon tencereye konup yagsiz ve susuz bir sekilde once kavrulur sonra kendi suyu ile pismeye konur.Alti kisilir ve arada bir karistirilarak suyunu cekip yumusayana kadar pisirilir. daha sonra salcanin 1 su bardagi kaynar su yardimi ile kivami acilir,tavuga ilave edilip pisirmeye devam edilir baharatlar ve tuz ilave edilir.iyice yumusayip pisince ocak kapatilir.



  • Pilav icin once pirinc guzelce yikanir ve nisastali suyu gidince suzulur.Teflon tencereye tereyagi ve sivi yag konup sehriye ilave edilir.sehriye kavrulur hafif sararinca pirinc ilave edilip kavrulmaya devam edilir.Pirincten citir citir sesler gelmeye baslayinca limon suyu ve tuz ilave edilip bir kac kez daha karistirilip kaynattigimiz 4 su bardagi su ilave edilir.Agzi kapatilip,suyunu cekip pirinclr yumusayana kadar pisirilir daha sonra kapagi acilip uzerine bir kagit mutfak havlusu kapatilip tekrar uzerine de kapagi kapatilip demlenmeye birakilir.

  • Servis yaparken pilavimiz bir kaseye konup guzelce duzeltilir ve tabaga ters cevrilip yanina tavuk parcalarimiz konur.


Butun pirinclerin pisme suresi ve aldiklari su degisir onun icin siz onceden denediginiz ve aldigi kadar su ile pirincleri pisirin.



AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: