TAHINLI BAL KABAGI TATLISI
Malzemeler;
2,5 kilo bal kabagi
2 su bardagi seker
3 -4 corba kasigi tahin
iri cekilmis ceviz ici
1 paket vanilya
Yapilisi;
Bal kabagi aksamdan kucuk kupler seklinde dogranir bir tencereye konur ve uzerine sekerin tamami serpilir ertesi gunune kadar kabak iyice sulanir.
~~Tencere atese konur ,vanilya serpilir ve kisilmis ateste kaynatilir suyunun tamamini cektirmeden 1 cay bardagi kadari alinir ve tahinle karistirilir.
~~Tencere atesten alinir iliyana kadar bekletilir servis yaparken kabaklar tabaga alinir ve tahinli karisimdan kabaklarin uzerine gezdirilir ve ceviz serpilir.
AFIYET OLSUN!!!Not; ben bu tarifi http://www.yemek24.com%20daki/ arkadaslardan ogrendim ve denedim benim de cok hosuma gitti degisik ve hos bir lezzet denemenizi tavsiye ederim!!!!!!!!!!!
Malzemeler;
2,5 kilo bal kabagi
2 su bardagi seker
3 -4 corba kasigi tahin
iri cekilmis ceviz ici
1 paket vanilya
Yapilisi;
Bal kabagi aksamdan kucuk kupler seklinde dogranir bir tencereye konur ve uzerine sekerin tamami serpilir ertesi gunune kadar kabak iyice sulanir.
~~Tencere atese konur ,vanilya serpilir ve kisilmis ateste kaynatilir suyunun tamamini cektirmeden 1 cay bardagi kadari alinir ve tahinle karistirilir.
~~Tencere atesten alinir iliyana kadar bekletilir servis yaparken kabaklar tabaga alinir ve tahinli karisimdan kabaklarin uzerine gezdirilir ve ceviz serpilir.
AFIYET OLSUN!!!Not; ben bu tarifi http://www.yemek24.com%20daki/ arkadaslardan ogrendim ve denedim benim de cok hosuma gitti degisik ve hos bir lezzet denemenizi tavsiye ederim!!!!!!!!!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder