17 Ekim 2007 Çarşamba

TAVUK SOTE



TAVUK SOTE

Malzemeler;
2tane tavuk dos eti
2 sogan
2 yesil biber
3-4 domates
1dis sarimsak
yarim corba kasigi salca(karisik biber,domates)
sivi yag
pul biber,karabiber,az kimyon
Yapilisi;
~~Tavuk dos eti kup kup dogranir,bir teflon tencereye siviyag dokulur ve soganlar kavrulur daha sonra dogranan tavuklar ilave edilip biraz kavrulur,biber dogranip ilave edilir ,domateslerin kabuklari soyulur ve onlar da dogranip ilave edilir kisilmis ateste yavas yavas sotelenir.Salca ve sarmisak ilave edilir Kapagi kapatilir.
~~Tavuk kendi suyunu birakip cektikten sonra eger su gerekirse yarim veya bir cay bardagi su ilave edilir,Tavuk pismeye yakin baharatlar ve tuz ilave edilir agzi kapatilir pisirmeye devam edilir.
Tavuklar pisince ocak kapatilir pilavin yaninda veya kendi basina bir ana yemek olarak da servis yapilabilir.
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: