17 Ekim 2007 Çarşamba

TEL KADAYIF



TEL KADAYIF
Malzemeler;
500 gr tel kadayif(cig)
1 paket tereyagi(250gr)
1 su bardagi iri cekilmis ceviz ici
Serbeti;
3,5 su bardagi toz seker
3 su bardagi su
1 su bardagi sut
1 paket vanilya
uzerine ;samfistigi
Yapilisi;
~~Tel kadayif eritilmis tereyagi ile guzelce harmanlanir.orta boy bir firin tepsisine tel kadayifin yarisi guzelce yerlestirilir,uzerine ceviz serpilir hic bos yer kalmayacak sekilde.Daha sonra kalan kadayif da cevizin uzerine yerlestirilir iyice uzeri kapanip kadayif bittikten sonra elle uzerinden guzelce bastirilir ve onceden isitilmis 200c lik firina verilir alti ve ustu guzelce kizarana kadar pisirilir.
~~Serbet hazirlamak icin 3 su bardagi su ve seker bir tencereye dokulur ve 10 dakika kisik ateste kaynatilir.Sonra sut ilave edilir,vanilya ilave edilir ve 5 dakika daha kaynatilir.Ocaktan alinir bir kenarda sogumaya birakilir.
~~Firindan cikarilan Telkadayif da bir kenarda sogumaya birakilir.iyice soguyunca ilimis serbet bir kepce yardimiyla hertarafina gezdirerek dokulur 2 saat kadar serbetini cekmesi beklenir ve kesilerek ,uzerine de sam fistigi serpilerek servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!NOT:.Serbetine limon suyu katarsaniz sebet kesilir peynir olur lutfen limon eklemeyin!!!!!!!!!
~~Yaninda benim tarifini vermis oldugum Kaymak la servis edilmesini oneririm
.

Image Hosted by ImageShack.us

Hiç yorum yok: