17 Ekim 2007 Çarşamba

YOGURT CORBASI



YOGURT CORBASI

Malzemeler;
3 su bardagi sulu yogurt
1 su bardagi dovulmus yarma
1 yumurta
2 corba kasigi un
2 litre su
1 su bardagi haslanmis nohut
siviyag
nane
tuz
1 dis sarmisak
YAPILISI:
Yogurt,yumurta,un ve yarma bir tencereye alinir ve iyice karistirilir.Ocagin uzerine konur ve kaynayana kadar bir tel cirpiciyla karistirmaya devam edilir.Kaynadiktan sonra 2 litre onceden kaynattigimiz su da ilave edilip yarma iyice yumusayana kadar arada bir karistirilarak pisirilir.Tuzu ilave edilir ve pismis olan nohut ilave edilir.sivi yag bir tavada nane ilave edilerek kavrulur ve corbamizin uzerine dokulur.Pisince alti kapatilir.
NOT:Bu corbaya ezilmis sarmisak cok yakisiyor servis yaparken sarmisak ilave edilebilir .Eger cocuklar sevmiyorsa ilave edilmese de olur.
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: