17 Ekim 2007 Çarşamba

MUZLU YAS PASTA



Muzlu Yaspasta
Malzemeler
;5Yumurta
;1 su bardagi seker(200gr)
;1 su bardagi un+1 corba kasigi un
;1 paket vanilya
;yarim paket kabartma tozu
;2 corba kasigi su
KREMA MALZEMELERI;
;1poset muzlu pasta kremasi
;1 poset kremsanti
;2 su bardagi sut
;1 muz,
;1 seftali
;file badem
;DR.oetker kivam verici
;1 bardak su
;1 paket vanilya
YAPILISI:Yumurtalarin beyazlari ve sarilari ayrilir,yumurta beyazlari az tuzla mikserle iyice kopurene kadar cirpilir.Yumurta sarila sekerle kopurene kadar cirpilir ve beyaz ve sarilar birlestirilir cirpmaya devam edilir..Iyice kabarinca elenmis un ve kabartmatozu,vanilya ve enson da 2 kasik su ilave edilir.Mikser birakilir ve elde bir silikon spatula yardimiyla yavas yavas karistirilir sonmemesine dikkat edilir.Yaglanmis ve unlanmis kelepceli kaliba dokulur ve 160 c de 35-40 dakika kadar alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan almadan bir kurdan batirilarak kekin pistigi kontrol edilir.(Eger kurdan kuru ise kek pismistir ,yas cikarsa biraz daha pisirilir.)Pandispanyamiz firindan alinir ve sogumaya birakilir.
Kremsanti ile bir bardak sut cirpilir ve buzdolabinda bekletilir,Muzlu pasta kremasi da bir bardak sutle cirpilarak o da buzdolabinda bekletilir.
Soguyan pandispanyamiz enlemesine 2 veya 3 esit parcaya bolunur ve yarim bardak ilik suyla bir kasik seker iyice karistirilarak eritilir ve kestigimiz pastanin alt parcasinin uzerine kasik yardimiyla hertarafi islatilir.hazirlanan muzlu krema alt parcanin uzerine spatulayla surulur ve ust parca kapatilir .Yarim bardak su ve seker tekrar karistirilarak 2.parcaya da serpilir.En ust kata da ayni islem uygulanir.Daha sonra hazirlanan kremsanti en uste de surulur.Pastanin yanlari da kremsantiyle kaplanir,uzeri de kremsantiyle suslenir.
Kesilen meyveler pastanin uzerine yerlestirilir.1 bardak su ,vanilya,2 kasik seker karistirilir.Kivam verici de karistirilarak azar azar ilave edilir.Dizilen meyve dilimlerinin uzerine hazirlanan kivam verici dokulur ve pastamiz bir gece buzdolabinda bekletilir.
AFIYET OLSUN!!!
NOT;Ben jelatin yerine kivam verici kullandim.Ayrica pasta cok guzel kabardigi icin pastayi 3 esit parcaya da bolebilirsiniz ve kremayi biraz fazla yapmaniz gerekir.Ben bir kac kez yaptim ve cok guzel sonuclar aldim siz de deneyin begeneceksiniz..
Muz yerine cilek veya baska meyveler de kullanabilirsiniz o zaman kullandiginiz meyvaya uyumlu baska bir krema secebilirsiniz.
Ayrica ben 26 cm lik kelepceli kalip kullaniyorum.Yani yaptigim yaspastalar 10-12 kisilik oluyor.

Hiç yorum yok: