Nevsehirde CÖMLEK FASÜLYESI MESHURDUR.Bizim oralarda genelde fasulye comlekte piser.Benim kasabamda mahalle aralarindaki ekmek firinlarinda ici fasulye dolu comlekleri gormek herzaman mumkundur.
Bu görmüs oldugunuz fasulye tencerede pisti ama Cömlekte pismis gibi lezzetli oldu.
Kaynanam fasülyeyi artik böyle pisiriyor bizde tadina bakar bakmaz hemen pisirme yöntemimizi degistirdik.Artik benim yaptigim fasülyeler de Cömlekte pismis gibi lezzetli oluyor.
KURU FASÜLYE HEMDE CÖMLEKTE
Bu görmüs oldugunuz fasulye tencerede pisti ama Cömlekte pismis gibi lezzetli oldu.
Kaynanam fasülyeyi artik böyle pisiriyor bizde tadina bakar bakmaz hemen pisirme yöntemimizi degistirdik.Artik benim yaptigim fasülyeler de Cömlekte pismis gibi lezzetli oluyor.
KURU FASÜLYE HEMDE CÖMLEKTE
Malzemeler;1 tas kuru fasulye
;100-150 gr et
;1 kasik biber domates salcasi
;yeteri kadar siviyag
;1- 2 domates(istege bagli)
;2 sivri biber(istege bagli)
;1 tane sogan
Yapilisi;Ben fasulyeleri bir gece onceden suya islatmam fasulyeleri 10 dakika haslarim eger fasulyeler cabuk pismiyorsa 15 dakika haslarim .Eger fasulyeleri onceden suya islatti iseniz haslamaya gerk yoktur sevgiler.....
Fasulyeler bir tencerede 10 dakika kaynatilir.Ocaktan alinip tencerenin uzerine soguk su doldurulur ve fasulyeler agzi kapatilip bekletilerek iyice sismesi saglanir.Yaklasik 3-4 saat bekletilir.Bir tencereye cok az siviyag konur biraz kizinca(eger et yagli ise yag koymaya gerk yok) dogranan etler ilave edilir ve iyice kavrulur.Daha sonra fasulyelerin suyu suzulup o da ilave edilip yeteri kadar sicak su dokulur fasulye kaynamaya baslayinca uzerine biriken gri kopukler buyuk bir kasik yardimi ile tamamen alinir uzerinde hic kopuk kalmayinca sogan kucuk kucuk dogranarak ilave edilir ve tencerinin kapagi kapatilip ocak biraz kisilarak pismeye birakilir.Arada bir kontrol edilir ve fasulyeler yumusayip pisene kadar pisirme islemine devam edilir.Bir tavaya siviyag konup Salca ilave edilir ve biraz kavrulunca pisen fasulyelerimizin uzerine dokulur,tuz da ilave edilip 5 dakika daha salcanin tamamen karismasi saglanir.
Not fasulye kasikla karistirilmaz cunku fasulyeler pistigi icin dagilabilir tencere hafif ileri geri sallanir.
. eger fasulyeler ortadan ikiye catlamissa guzel pismis demektir .Pisince ocaktan alinir .
NOT:Ben cocuklar yemeklerin icinde yesil biber ve dometesi yemedikleri icin yemeklere biber ve domates katmiyorum ama siz isterseniz ilave edebilirsiniz.Bu yemegin tarifinde biber ve domates var...
AFIYET OLSUN!!!
;100-150 gr et
;1 kasik biber domates salcasi
;yeteri kadar siviyag
;1- 2 domates(istege bagli)
;2 sivri biber(istege bagli)
;1 tane sogan
Yapilisi;Ben fasulyeleri bir gece onceden suya islatmam fasulyeleri 10 dakika haslarim eger fasulyeler cabuk pismiyorsa 15 dakika haslarim .Eger fasulyeleri onceden suya islatti iseniz haslamaya gerk yoktur sevgiler.....
Fasulyeler bir tencerede 10 dakika kaynatilir.Ocaktan alinip tencerenin uzerine soguk su doldurulur ve fasulyeler agzi kapatilip bekletilerek iyice sismesi saglanir.Yaklasik 3-4 saat bekletilir.Bir tencereye cok az siviyag konur biraz kizinca(eger et yagli ise yag koymaya gerk yok) dogranan etler ilave edilir ve iyice kavrulur.Daha sonra fasulyelerin suyu suzulup o da ilave edilip yeteri kadar sicak su dokulur fasulye kaynamaya baslayinca uzerine biriken gri kopukler buyuk bir kasik yardimi ile tamamen alinir uzerinde hic kopuk kalmayinca sogan kucuk kucuk dogranarak ilave edilir ve tencerinin kapagi kapatilip ocak biraz kisilarak pismeye birakilir.Arada bir kontrol edilir ve fasulyeler yumusayip pisene kadar pisirme islemine devam edilir.Bir tavaya siviyag konup Salca ilave edilir ve biraz kavrulunca pisen fasulyelerimizin uzerine dokulur,tuz da ilave edilip 5 dakika daha salcanin tamamen karismasi saglanir.
Not fasulye kasikla karistirilmaz cunku fasulyeler pistigi icin dagilabilir tencere hafif ileri geri sallanir.
. eger fasulyeler ortadan ikiye catlamissa guzel pismis demektir .Pisince ocaktan alinir .
NOT:Ben cocuklar yemeklerin icinde yesil biber ve dometesi yemedikleri icin yemeklere biber ve domates katmiyorum ama siz isterseniz ilave edebilirsiniz.Bu yemegin tarifinde biber ve domates var...
AFIYET OLSUN!!!
1 yorum:
-Merhaba,
Bilmiyorum,ama ac ayi onamaz.kendi kiz kardesim maydonozu yemez*nedense.
Kuru fasulye boylede deniyebiliriz, soylemesi bizden denemesi sizden.
-kuru fasulye
kemikli, kuzu incik et*varsa
sade dogranmis et-mumkunse kuzu eti
kuyruk yagi sivi yagi
havuc rendesi
taze rendelenmis domates-saglik ve lezzet acisindan*arz edene domates salcasi
biber salcasi
1-2 dis ezilmis sarimsak'(?
2-3 orta boyut borcam icin tum cizik sogan-bu sadece sinecek, arz ve niyaz eden *saglik icin, tuketebilir.
kekik
tuz
Tarif:
Bunlari hesini cigden bastirip; yavas yavas tadlar birbirine isleyene dek pisirilir.
Saygilar
Inayet.C
Yorum Gönder