21 Kasım 2007 Çarşamba

UN HELVASI



Ben un helvasini cok severim bazen pekmezle bazen seker ve su ile yaparim.Bu helva da EMINE BEDER in kitabindan denedigim tariflerden.


UN HELVASI


Malzemeler;


2 su bardagi un


2 su bardagi su


2 su bardagi seker


200 gr tereyagi


yarim su bardagi sivi yag


100gr iri ceviz ici


Yapilisi;


Yag bir tencereye konur ve eritilir,un eklenerek agir ateste sürekli karistirarak kavrulur.


baska bir tencereye seker ve su konup sekerin erimesi ve suyun kaynamasi saglanip hemen atesten alinir.


Kavrulan ve rengi degisip acik kahverengiye dondugundeuna ceviz ilave edilip az daha kavrulur.Karistirarak yavas yavas sekerli su dökülür ve alti kisilarak karistirmaya devam edilir suyunu cekip koyulasana kadar devam edilir.koyulasinca atesten alip dinlenmeye birakalim 15-20 dakika dinlendirip kasikla alip veya elle sekil verelim.ilikken veya soguyunca servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

yarım bardak sıvı yağı nerede kullanıcaz tarfite bir yanlışlıkmı var acaba

Özlem Ceylan dedi ki...

siviyag da ilave edilir tereyagina ben yazmayi unutmusum uyariniz icin tesekkurler