21 Kasım 2007 Çarşamba

ARAP ASI



Bu corbayi komsum NEJLA ABLA misafirleri icin hazirladi ben de denemeyi düsünüyordum ama o benden once davrandi.Ben sadece corbasini yapmistim yaninda servis yapmak icin hamur pisirmemistim neyse cok guzel olmustu komsumun ellerine saglik.


ARAP ASI


Malzemeler;


Hamuru icin:


9-10 yemek kasigi un(tepeleme)


1,5 litre su


aztuz


Corbasi icin;


1 adet tavuk


2Yemek kasigi un


2 yemek kasigi salca (domates,biber karisik)


1 yemek kasigi tereyagi


tuz


az sivi yag


baharat(kirmizi toz biber,pul biber,)


Haslanan tavugun suyu


Yapilisi;


Önce hamur hazirlanir.hamur icin un elenir ve uzerine az tuz,su ilave edilip güzelce karistirilip un iyice eriyince ocagin üzerine konup karistirarak yavas ateste koyulasmasi saglanir.pudink kivamina gelince ocaktan alinir su ile islatilip icindeki su dökülen bir tepsiye hamur dökülür ve bir kenarda sogumaya birakilir soguyunca buzdolabinda muhafaza edilir.


Tavuk bol suda haslanir ve guzelce pisince pisince suyun icinden cikarilip sogumaya birakilir ve kemiklerinden güzelce temizlenir.


Yanmaz bir tavada un yagsiz karistirarak kavrulur.Bir tencereye siviyag,tereyagi konup eriyince salca kavrulur baharat ilave edilir tavuk suyu ilave edilir.Önceden yagsiz kavrulan un az su ile karistirilarak civiltilir ve karistirarak corbaya ilave edilir kaynayinca karistirma birakilir.10 dakika kaynadiktan sonra hazirlanan tavuk ilave edilip 5-10 dakika daha pisirilir.Ocak kapatilir.


önceden hazirlanan hamur kesilir ve ortasindaki parcalar cikarilip kenarlara dizilir.Acilan ortaya da servis kasesine konan corba oturtulup hamurla beraber servis edilir.


AFIYET OLSUN!!!!

Hiç yorum yok: