21 Kasım 2007 Çarşamba

KALBURA BASTI



Bu tarif te EMINE BEDERIN kitabindan yaptigim denemelerden.Yiyenler cok begendiler insallah sizde denersiniz.


KALBURA BASTI


Malzemeler;


1 cay bardagi erimis tereyagi


1 cay bardagi siviyag


1 cay bardagi maden suyu


1 paket kabartma tozu


3,5 su bardagi un


100gr ceviz ici


Serbet;


3 su bardagi su


2,5 su bardagi seker


1/2 tatli kasigi limon suyu


Yapilisi;


Önce serbeti hazirlamak icin seker,su bir tencereye konup rengi degisip hafif koyulasana kadar kaynatilir ve limon suyu ilave edilip atesten alinir,bir kenarda sogutulur.


Hamur yoguracagimiz kaba eritilip ilitilan tereyagi,siviyagi,maden suyu,kabartma tozu eklenip cirpma teli ile cirpilir.Un eklenip özlü bir hamur yapilir ,hamurdan ceviz iriliginde parcalar koparilip yuvarlak bezeler yapilir.


Beze önce hafifce bastirilir sonra rendenin iri tarafinin üzerine konup tekrar bastirarak rendenin uzerine büyütülünce ic malzemesi olan ceviz konup ,beze kapatilip elle hafif sallanarak rendeden dikkatlice ayrilir .Margarinle hafifce yaglanmis firintepsisine dizilip 190c önceden isitilmis firinda alti ve ustü kizarana kadar pisirilir.


Firindan alinan sicak tatlinin üzerine soguk serbet dökülür.3-5 dakika sonra kalbura bastilar ters cevrilir ve her iki tarafini güzelce serbet cekmesi saglanir bir gece bekletince serbetini daha güzel cekiyor.ertesi gunu servis yapilir.


AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!

2 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

zehracım ne güzel şeyler bunlar bu yemekleri yiyenler çok şanslı hepside çok nefis ellerine sağlık canım benim

nino dedi ki...

ellerine saglik canim cok severim