30 Kasım 2007 Cuma

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI 5

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


DSCN5235.JPG( www.negatif.com )
Etkinlige ev sahipligi ettigi icin arkadasim Yenitadlar.blogcu.coma yani NURCAN a tesekkurler ediyorum ve Cayin yanina pratik bir borek tarifi daha bu sefer de diger blogumla katiliyorum..deneyin begeneceksiniz...
Patatesli Kolay Borek
Malzemeler;

6 tane orta boy patates
;3 tane yumurta
;5 kasik un
;1 cay bardagi sivi yag
;1 su bardagi yogurt
;yarim su bardagi sut
;1 tane yuvarlak beyaz peynir (yaklasik 200gr)
;1 paket kabartma tozu

yarim demet maydanoz

Yapilisi; Patatesler soyulur,rendenin duz kesen tarafiyla ince cips gibi rendelenir.Yumurta cirpilir,sut,yogurt,sivi yag,un,maydanoz ince dogranip ilave edilir,peynir iyice parcalanarak eklenir ,kabartma tozu ilave edilip iyice cirpilir.Daha sonra patatesin uzerine dokulur ve iyice karistirilir yaglanmis bir tepsiye dokulur ve hertarafina esit yayilir.Onceden isitilmis firinda 200c alti ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarilinca biraz sogumasi beklenip kesilir .
Afiyet olsun

NOTTT!!!!!!!!!!!!!!!!Patatesleri elinizde bicakla keserseniz hepsi ayni kalinlikta olmayacagindan bazi patatesler kalin olacagindan cig kalabilir ve bazi patatesler piser bazilari pismez yani güzel olmaz...Lütfen rende ile yapin hepsi ayni kalinlikta olsun...

2 yorum:

Melek* dedi ki...

ellerinize sağlık yemekler bir harika kastamonu helvası benim blogumdada var yüreğinize sağlık çaya beklerim

keskinli dedi ki...

canimcim demek sende burda sayfa actin hayirli olsun tarifde cok degisik ve harika olmus ellerine saglik benimde burda sayfam var ikisini birlikte idare ediyorum sevgiler