30 Kasım 2007 Cuma

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI 5 etkinligi


Image Hosted by ImageShack.us
TAG this image

Sevgili arkadasim yenitadlar.blogcu.com un düzenledigi PORSELEN DEMLIK CAY SAATI 5 etkinligi icin gec de olsa bir tarif de ben eklemeye karar verdim.Kendisine cok tesekkur ediyorum böyle bir etkinlik düzenleyip güzel tarifleri bir araya topladigi icin.

Gelelim tarifimize.Bu peynirli pogacalari arkadasim MENEKSE de ilk olarak tatmistim ve cok begenmistim ,denemenizi tavsiye ederim hazirlanmasi ve pismesi cok kisa zaman aliyor pratik bir pogaca...Misafirleriniz gelmeden cabucak hazirlayabileceginiz ve ilik ilik servis edebileceginiz bir ikram...


PEYNIRLI BÜLBÜL YUVASI

Malzemeler;

3 yumurta(1 yumurta sarisi ayrilip üzerine sürülür)

2 corba kasigi yumusak (ekmek üstü yag)margarin

1/2 su bardagi yogurt

1/2 su bardagi sivi yag

1 paket kabartma tozu

1 cay kasigi tuz

Aldigi kadar un

ÜZERINE ;

200gr beyaz peynir

yarim demet maydanoz

susam,cörek otu

YAPILISI;

1 yumurta sarisi ayrilir ve diger yumurtalar bir legene alinip margarin,yogurt,siviyag,kabartma tozu,tuz ve aldigi kadar un ilave edilerek yumusak ve ele yapismayacak bir hamur yogrulur.

Hamurdan minik parcalar koparilip yagli kagit serdigimiz tepsiye yerlestirilir yaklasik 25-30 adet peynirli bülbül yuvamiz oluyor ve her bezenin ortasi hafif bastirilarak cukurlastiriliyor.

Peyniri ve ince dogradigimiz maydanozu guzelce karistiriyoruz.her bezenin üzerine biraz peynir koyupicine dogru bastiriyoruz.Daha sonra bezelerimize bir firca yardimi ile yumurta sarisi sürüyoruz,susam veya cörek otu serpiyoruz.

Önceden isittigimiz 180clik firinda alti,üstü kizarana kadar pisiriyoruz. ilik ilik servis yapiyoruz.


AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hiç yorum yok: