25 Kasım 2007 Pazar

ISPANAKLI YUMURTA



ISPANAKLI YUMURTA
Malzemeler;


250gr ispanak


1 adet sogan


yemek kasiginin ucu ile salca


3 adet yumurta


siviyag,tereyagi,tuz,pulbiber


Yapilisi:


Önce ispanak guzelce temizlenip yikanir.Daha sonra dogranir.Bir tavaya siviyag,az tereyagi konup eritilir.Kuru sogan ince ince dogranip biraz kavrulur.Uzerine az salca ilave edilip kizartilir daha sonra dogranan ispanaklar ilave edilip karistirarak ispanaklar kavrulur.Az tuz ilave edilip ispanaklar guzelce kavrulup pisince uzerine yumurtalar ilave edilir.Tuz ve pulbiber serpilip tavanin kapagi kapatilip pisirilir.Yumurtalarin beyazlari pisince ocak kapatilir.Ilikken servis yapilir.


AFIYETLER OLSUNNN!!!!!!!!!!!


Ben kahvalti icin hazirladigim icin tavayla servis yapmayi tercih ettim goruntusu bozulmasin diye.

Hiç yorum yok: