11 Kasım 2007 Pazar

KAKAOLU YAS PASTA



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Bu güzel pasta da siz güzel ziyaretcilerimin ödülü.cok nefis oldu yiyenlerin cok begendigi Kakaolu yaspastadan sízlerde almazmiydiniz?



!!!!!!!Bir ziyaretcim kakaolu kremsanti yerine sade kremsantiye kakao karistirip kullanabilirmiyim diye sormus.Ben hic denemedim ama olur herhalde yalniz rengi cok acik kahverengi olur bence.cok fazla kakao katip aci bir tat vermezsek olur neden olmasin.



KAKAOLU YASPASTA
Malzemeler;



5yumurta



1,5 su bardagi pudrasekeri



yarim su bardagi+1 yemek kasigi un(tepeleme)



yarim su bardagi +1 yemek kasigi misir nisastasi(tepeleme)



1 tatli kasigi kabartma tozu(tepeleme)



4 yemek kasigi kakao



Kalibi yaglamak icin az margarin,un



Keki islatmak icin yarim su bardagi sut,1kasik seker



krema malzeme:



1 paket kakaolu pasta kremasi



1,5 su bardagi sut



1 paket kremsanti



1 su bardagi sut



2 paket vanilya



pasta suslemek icin cicek,sekerleme



Yapilisi;


  • Oda sicakligindaki yumurtalar bir kaba konur uzerine pudra sekeri,az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurtalar iyice kabarip beyazlasinca mikser birakilir.
  • Un,kakao ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un,kakao nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir ve yavas yavas bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.
  • 15-20 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 30-35 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.
  • Kakaolu pasta kremasi ve soguk sut guzelce cirpilir ve buzdolabinda bekletilir.Kremsanti ve soguksut,2 paket vanilya da mikserle cirpilip buzdolabinda bekletilir.
  • Kekimiz soguyunca ortadan 2 ye kesilir eger kek cok kabarmis sa 3 esit parcaya bölünür.Kekimiz yarim su bardagi sut ve az seker karistirilarak sutle alt parca guzelce islatilir sonra kakaolu pasta kremasi sürülür ve orta parca kapatilip o da sutle islatilir.tekrar pasta kremasi surulur ,en ust parca kapatilip Kremsanti kekimizin üzerine sürülerek bir krema siringasi yardimi ile de suslenir,kenarlarina pasta susleri serpilir,pasta susleme malzemeleri ile süslenir.Buzdolabinda bekletilir.Kesilerek servis yapilir.
  • Bazan kek o kadar cok kabariyor ki 2 esit parcaya bolup de sadece arasina 1 defa krema surmek az geliyor o zamanlarda keki 3 esit parcaya boluyorum.Bu tarifle kek piserken veya firindan cikarinca sonmuyor,ayrica cokda guzel kabariyor.

AFIYET OLSUN!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Image Hosted by ImageShack.us

Hiç yorum yok: