24 Aralık 2007 Pazartesi

ISPANAKLI KOLAY BÖREK



Bu boregi ilk defa arkadasim FATMA nin evinde yedim ve cok begendim ilk firsatta denedim,yalniz ispanaga cok tuz atmayin kendisi ddurdukca tuzlaniyor zaten,az tuz serpin.Ispanak cigden oldugu halde sanki kavrulmus gibi guzelce pisiyor.Deneyin tavsiye ederim.
ISPANAKLI KOLAY BOREK
Malzemeler;
2 su bardagi sut
1/2 su bardagi siviyag
1 paket yas maya
1 paket kabartma tozu
1 yumurta(sarisi uzerine surmek icin ayrilir.)
1 yemek kasigi tuz
1 yemek kasigi seker
1 su bardagi sicak su(mayayi islatmak icin)
1 kilo un(yaklasik)
Ic Malzemesi;
300-400gr ispanak yapragi
yarim cay bardagi siviyag
1 kuru sogan
1kutu domates puresi 300gr veya 4 domates rendesi
pul biber,karabiber,az tuz
susam(uzerine)
Yapilisi:
Önce hamuru yoguralim,genisce bir kaba un konur,ortasi acilip ortasina tuz,siviyag ve yumurta aki konur.Maya da suya islatilir,seker atilip bekletilir.Unun uzerine maya da ilave edilir,kabartma tozu da konup sut ilave edilip guzelce yogrulur yumusak ama ele yapismayan bir hamur elde etmemiz gerekli.Hamur bir kenarda dinlenmeye birakilir.
Ici hazirlanir:ispanak yapraklari guzelce yikanir ve dogranir,domates puresi eger yoksa domatesler rendelenir,az siviyag,tuz,baharat sogan ince dogranip ilave edilir.Guzelce ellerle ovalanarak ispanaklar ufaltilir.
Mayalannan hamur 2 esit parcaya bolunur,merdane yardimi ile tepsi buyuklugunde acilir,tepsiye yagli kagit serilir ve acilan ilk parca tepsiye serilir,uzerine ispanakli harc ,bos yer kalmayacak sekilde serilir.Daha sonra diger hamur da un serpilerek acilir ve ispanagin uzerine kapatilir.Uzerine yumurta sarisi surulur, susam serpilir.Bir kenarda kabarmasi icin 30-40 dakika bekletilir,daha sonra onceden isitilmis 200c lik firinda alti ve ustu kizarana kadar pisirilir.Firindan cikip ilk sicakligi cikinca kesilerek servis yapilir.
AFIYET OLSUNN!!!!!!!!!!

Hiç yorum yok: