24 Aralık 2007 Pazartesi

TIRAMISU



TIRAMISU
Malzemeler;
4 su bardagi sut
5 corba kasigi tepeleme un
2 corba kasigi misir nisastasi
1 paket Mascarpone (labne peyniri)
400 gr savioerdi biskuvi(kedi dili biskuvi-lange fingers)
1 su bardagindan 2 parmak eksik seker
2 paket vanilya
1 paket krema(Slagroom)
1 poset krema sertlestirici(Klop-fix)
2 su bardagi sicak su
3 tatli kasigi Nescafe
Uzerine kakao
cikolata parcalari(istege bagli )
Yapilisi;
~~Once su ile nescafe yapip bir kenarda sogumaya birakalim .
~~sut,seker,un,nisasta ,vanilya karistirilir ve kisik ateste karistirarak kaynayip koyulasana kadar pisirilir.
~~Krema ,sertlestirici toz,2 paket vanilya mikserle cirpilir ve buzdolabina konur.
~~Pudink Bir karistirma kabinin icine dokulup soguyana kadar ara ara karistirilir.iyice soguyunca Mascarpone ,hazirlanan krema katilir ve tekrar karistirilir.
~~Sogumus nescafe bir tabaga dokulur ve saviordi biskuviler iki yuzu cevirerek bekletilmeden batirilip cikartilir ve bir tepsiye dizilir ilk sira tamamlaninca uzerine pudink dokulur ve cikolata parcaciklari serpilir .tekrar uzerine bir kat daha biskuvi dizilir 2 kat da bitince uzerine pudink dokulur ve duzeltilir .
~~Servis yapmadan once tiramisumuzun uzerine bir cay suzgecinden kakao elenir .Buz dolabinda en az 2-3 saat bekletilir .Ben 1 gece beklettim.Dilimlenip servis yapilir.
AFIYET OLSUN!!!
Bu tatliyi yaptigimda bu kadar begenilecegini hic tahmin etmemistim sonuc beni cok memnun etti tadina bakan herkes coook begendi sizlerde mutlaka deneyin tavsiye ederim.Denemezseniz pisman olursunuz ve guzel bir lezzetten mahrum kalirsiniz.!!!
lange fingerslarin(kedi dili biskuvi)uzerinde savioerdi yazanlari ozellikle kalin ve buyuk olanlarini tercih edin ince vekucuk olanlari kahve ile islatinca hamur gibi oluyor.Tavsiyem HOLLANDA VEYA ALMANYADA yasayanlar icin **LIDL***adindaki supermarkette satilan savioerdi biskuvileri almaniz dir .
Ayrica bu MASCARPONE adindaki peynir cok onemli pastanin lezzetini bu peynir veriyor olmazsa olmaz yani.VOMAR-DEKA-ALBERTHIJN-DRIK gibi super marketlerde kolaylikla bulabilirsiniz.
Bu pudink le aslinda tepsinin buyuklugune gore 3 sira olarak da yapila bilinir artik siz ayarlarsiniz.Ayrica cikolata parcalari olmasa da olur ben biraz daha lezzetli olsun diye kullandim

Hiç yorum yok: