9 Ocak 2008 Çarşamba

PORSELEN DEMLIK CAY SAATI TARIFLERI 9

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri



samfistikli kur

Yeni bir etkinlikten tekrar merhaba bu defa ki ev sahibimiz http://edaca30.blogcu.com kendisine guzel evsahipligi icin tesekkurler ediyor ve seferki etkinlige baska bir kurabiye tarifiyle katiliyorum.Bu tarif EMINE BEDER in kitabindan denemelerimden biri.Ben cok begendim pastanelerdeki gibi bir tad elde ettim..

YESIL UN KURABIYESI(ANTEP FISTIKLI UN KURABIYESI)

Malzemeler;

1 paket margarin veya tereyagi(250gr)

3 su bardagi un

1 su bardagi pudra sekeri

2 paket vanilya

1 su bardagi antep fistigi(ince dövülmüs)

Yapilisi:hamur yogrulacak kaba cok yumusak olan tereyagi alinir,pudrasekeri ve vanilya eklenip guzelce krema kivamina getirene kadar yogrulur.

Un yavas yavas ilave edilir,antep fistigi daeklenir ele yapismayan yumusak bir hamur yogrulur.Hamurdan ceviz iriliginde parcalar kopartilip yuvarlanir.tepsiye dizilip üzerine 1 er adet antep fistigi konup önceden isitlilmis 160c lik firinda uzeri beyaz kalacak sekilde 15-20 dakika pisirilir.soguduktan sonra servis edilir.


AFIYETLER OLSUN!!!!

1 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım süper bir görüntü, Emine Bederin tariflerini her zaman güvenerek yaparım, onun için çok lezzetli olduğuna eminim, ellerine sağlık, sevgiler...