2 Şubat 2008 Cumartesi

ASURE



Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri


Bu tarifi gecensene diger blogumda vermistim ama bu sene gene ayni tarifi denedim bazi degisiklikler ve duzeltmeler yaparak tekrar veriyorum..her sene oldugu gibi bu senede 2 defa asure pisirdik.ilkini kayinvalidemlerde pekmezli olarak pisirdik.Digerini de ben kendi evimde pisirdim (beyaz,sütlü asure )Bu sene malzemeyi biraz arttirip 3 tencere asure elde ettim.Once komsularima dagittim ,okula gittigim icin okuldaki sinif arkadaslarima da gotürüp ikram ettim.herkes cok begendi.

Ben daha once bir asure tarifi daha vermistim.Bu hafta bu tarifi de vereyim.bu malzeme ile ben 2 tane 7 litrelik tencere dolusu asure pisirdim.butun komsularima dagittim ve bizede bol bol yetti.Özellikle Hollandali komsum cok begendi,tadina bayildi yani.

ASURE

Malzemeler;

4 su bardagi asurelik bugday

2 su bardagi fasulye

2 su bardagi nohut

1 su bardagi pirinc

1 su bardagi sari kuru uzum

1 su bardagi kahverengi kuru üzüm

5-6 su bardagi seker

3 su bardagi sut

3 corba kasigi misir nisastasi(Bu sene katmadim eger kivami civik olursa ilave edin)

350gr findik

300gr badem

20 adet kayisi(200gr)

20 adet incir

2 adet elma

2 adet ayva

2 adet armut(ben kurutulmus armut parcalari kullandim)

1 adet portakal kabugu rendesi

10 adet karanfil

Uzerini suslemek icin ceviz ve tarcin

Uzerini suslemek icin badem,findik ayrilir

antep fistigi


Yapilisi;

  • Bir gece onceden bugdayi sicak suya islattim biraz soguyunca ellerimle ovalayarak guzelce yikadim ve sari suyunu suzdum.Bu islemi sari suyunu tamamen temizleyip su durulana kadar yaptim yani bir kac kez bugdayi yikadim.daha sonra tekrar islatip uzerini kapattim.nohutu da kaynar su ile islatip uzerini orttum.fasulyeyi de 10-15 dakika hasladim ve uzerini cesme suyu ile doldurup agzini kapattim.
  • Fasulye,nohut ayri tencerelere koyup yumusayana kadar pisirdim.Bugdayi birtasim kaynatip üzerine biriken köpüklerini bir kevgir yardimi ile toplayip aldim ve suyu azaldikca uzerine kaynar su ilave edip yumusayana kadar pisirdim.
  • Uzumu,inciri sicak suya islattim ve yumusayinca suyunu suzdum.bademi de islattim kabuklarini soyup ortadan ikiye ayirdim.
  • pisen bugdaya fasulye,nohutu sularini suzdukten sonra ilave ettim,pirinci de guzelce yikayip ilave ettim,uzumu de ilave ettim,kup kup dogradigim elmalari da ilave ettim.malzemeyi 2 tencereye boldum ve uzerine kaynar su ilave ettim.Pirinc,elma yumusayinca sekerini kattim damak zevkinize gore ayarlarsiniz.Rendeledigim portakal kabugunu ,kup kup dogradigim kayisilari da ilave ettim,biraz pisince kivamini ayarlamak icin nisastayi sut ile karistirip tencerelere karistirarak paylastirdim.Incirleri kup kup dogradim ve ilave ettim en son da badem ve findigi bicakla 2 ye bolup ilave ettim,az su ile kaynattigim karanfillerin suyunu ilave ettim.findiklar ve badem pismeden kitir kitir cok guzel oluyor..Asureleri atesten alip tabaklara boldum ve hafif kaymak baglayinca uzerine iri cevizi serptim,findik,badem serptim,antep fistigi attim,arzuya gore tarcinda serpilir...
  • AFIYET OLSUN!!!









2 yorum:

SOFRAM dedi ki...

Canım allah kabul etsin aşuren de çok güzel görünüyor, ellerine sağlık, afiyetler olsun, sevgilerimle....

Özlem Ceylan dedi ki...

sagol fatma ablacigim keske imkanim olsa da sizlere de tattirabilseydim sevgiler