26 Temmuz 2008 Cumartesi

GÜL RECELI

Denenmis Pasta,Tatli ve Yemek tarifleri
Bu gördügünüz gül recelinin benim icin cocukluk anilarimda cok büyük bir yeri vardir.yan komsumuz ve Annemin halasi olan Sahre Halamiz vardi eskiden Nur icinde yatsin kendisi Hakkin Rahmetine kavustu.halamizin bahcesinde güller ve leylaklar vardi.Ve bahar geldi mi onlarin bahcesinden bütün mahalleye mis gibi kokular yayilirdi.Ama bahceye girmemiz kesinlikle yasakti mahalle cocuklari olarak tabi bize yasak masak olmaz illa kurallari zorlayacagiz.Bizde gizlice bahceye girip gülleri kopartmak icin planlar yapardik.Kopartirdik ta bazen yakalanirdik bazen kacmayi basarirdik..
Halam da cocuklar bahceye girmesin diye bahceyi tel örgülerle cevirdi,bahceyi,kendisi beklerdi ki kimse girmesin.
Halam bu güllerle her sene gül receli yapardi gülleri kopartmamiz o yüzden yasakti.gercektende cok güzel gül receli yapardi her sene recel yaparken izlemek icin giderdim ve gül yapraklarini temizlemek icin yardima cagirirdi.yani bir sekilde o gülleri kopariyordum anliyacaginiz.gercekten de simdi ben bu receli yaparken halama hak verdim bize gylleri kopariyoruz diye kizdigi icin.gercekten de cok nefis kokulu bir recel olan gül recelini hazirlamak icin renginin de pembe renkte olmasi icin o gül yapraklarinin bolca olmasi gerekli.Ayrica limon tuzu recelimize daha da güzel bir renk veriyor!!!
Bu sene bende halamin recel tarifini uygulayarak gül receli ha
zirladim ve cok da güzel oldu . sizde deneyin tavsiye ederim.

GÜL RECELI;
Malzemeler:
Kokulu Gül yapraklari(biz HAS GÜL diyoruz)
6 su bardagi seker
4 su bardagi su
2-3 parca limon tuzu
Yapilisi:
Gül yapraklarini koparip ikiye ayiralim güzel görünen ve canli renktekileri bir kenara ayiralim. bir tencereye diger kismi alalim ve 1 su bardagi su ilave edip agzini kapatip 10 dakika kisik ateste kaynatalim agzini hic acmayalim ki kokusu disari cikmasin.tencereyi atesten alalim ve icine limon tuzunu atip tekrar kapatalim kapagini hic acmayalim.
Daha sonraBir tencereye 6 su bardagi sekeri ve 4 su bardagi suyu ilave edip karistiralim seker eriyince az limon tuzu aha ilave edelim.Suda kaynattigimiz güllerin suyunu ilave edelim,bir kenara ayirdigimiz güzel görünümlü gül yapraklarini da ilave edelim beraberce kaynatalim.Recelimizin kivamini konrol ederek kaynatalim bir kenara bir tabagin icine bir kasik recel alalim biraz bekleyince recel kasiktan damla damla akiyorsa recelimizin kivami olmustur soguyunca da biraz koyulasir .
o yüzden iyice koyulasmasini beklemeyin yoksa receliniz agda kivamia gelir!!!!!
Recelim cok güzel oldu sizlere de tavsiye ederim mutlaka deneyin.







5 yorum:

Gönlümden Gecenler dedi ki...

ELLERINIZE SAGLIK RECEL COK GUZEL GORUNUYOR TAM KAHVALTILIK CNM. SEVGILER

ikizlerinannesi;keskinli dedi ki...

selamlar canim ben döndüm izinden gelirkende kayinvalidemin yaptigi gül recelinden getirdim bende pek bir severim ellerine harika görünüyor
halanada allahdan rahmet diliyorum
büyüklerimizden ögrendigimiz tarifleri devam ettirmekte ayri bir güzellik sevgiler

gelincik dedi ki...

canım ellerine sağlık nefis görünüyor doğrusu bir kahvaltılıkta bana verirmisin?? sevgilerimle

Zehra dedi ki...

selam sevgili Gonlumden gecenler guzel yorumun icin tesekkurler.gercektende cok guzel olduinsallah size de bu tarifi denemek nasip olur yakinlarda yasiyor olsaydiniz emin olun tattirirdim sevgiler

Zehra dedi ki...

Merhaba sevgili Ayse ikizlerin annesi gercektende buyuklerimiz ne biliyorsa dogru biliyorlar.onlarin tariflerini yasatmak lazim kayinvalideyin de ellerine saglik eminim onun receli de benimkinden daha guzel olmustur.sevgiler canim de ell