29 Temmuz 2008 Salı

MIRAC KANDILINIZ MÜBAREK OLSUN

Image Hosted by ImageShack.us


Receb-i Şerif'in 27.gecesi Miraç Gecesidir. Bu gecede Yatsı namazından sonra 12 rekat Hacet Namazı kılınır. Her rekatte Fatiha-i Şerife'den sonra 10 İhlas-ı Şerif(Kulhü) okunur. 2 rekatte bir selam verilir.

Bu namaza niyet şöyledir: Ya Rabbi, rızayı şerifin için niyet eyledim namaza . Bu gece yedi kat gökleri ve bütün esrarını göstererek muhabbetin ile müşerref kıldığın sevgili habibin Resul-ü Zişan efendimiz hürmetine ben aciz kulunu affı ilahine , feyz-i ilahine ve rızayı ilahine mazhar eyle.

Namazdan sonra ;
-4 Fatiha-i Şerife
-100 defa "Sübhanallahi ve'l-hamdü lillâhi velâ ilâhe illâhü vallâhü ekber. Velâ havle velâ kuvvete illâ billâhi'l- aliyyi'l-azîm.
-100 İstiğfar(Estağfirullâhil azim ve etûbü ileyk.)
-100 Salavati Şerif (Allahümme Salli alâ seyyidina muhammedin ve alâ âli seyyidinâ muhammed) okunup dua edilir.

Bu namazda ihlas-ı şerifeler 100'er tane okunur yada bu namaz 100 rekat olarak kılınırsa bu namazın feyz ve bereketi ile huzuru ilahiye namaz borçlusu olarak çıkılmaz.

Miraç gecesinden sonraki gün mutlaka oruçlu olunmalıdır.O gün öğle ile ikindi arasında 4 rekat namaz kılınır. Her rekatte Fatiha'dan sonra 5 ayetel kürsi, 5 kulyâ eyyühel kafirûn, 5 ihlas-ı şerif, 5 felak, 5 nas sureleri okunur.

Kaynak:Dua ve ibadetler , Fazilet Neşriyat

Kandiliniz Mübarek Olsun

2 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Özlemcim geçmiş miraç kandilin mubarek olsun canım RABBİM hayırlara vesile etsin.
Gül reçelinin mis gibi kokusunu sanki hissettim ne mutlu o harika gülleri bulup reçel yapmışsın görüntüsüne bayıldım ellerine sağlık ALLAH iyi günlerde yemek nasip etsin kucak dolusu sevgiler canım

capankizimutfakta dedi ki...

PORSELEN DEMLİK yepyeni bir etkinlik ile karşınızda…
YÖRESEL LEZZETLER ETKİNLİĞİ-4 PİLAVLAR

http://porselendemlik.blogcu.com
http://selmahlc.blogcu.com
http://birdemliksohbet.blogspot.com
http://yoresellezzetler.bloggum.com tarafından hazırlanmıştır

etkinliğimizin yeni sahibesi www.capankizimutfakta.blogspot.com olarak 10/8/2008 ile 01/09/2008 tarihleri arasında 20 gün boyunca ben yapacağım konumuz:PİLAVLAR

anadolunun zengin sofrasını evlerimize sunmak,bizi biz yapan değerlerimizin hünerli ellerle bütünleştiği yemeklerimizin tarih kokan hikayelerini sunmak ve bu lezzetleri siz değerli dostlarımızla paylaşmak…
sizde bu lezzet dolu maceraya davetlisiniz…
eğer sizlerinde sofralarında yer bulan kendi yörenize ait bir tarifiniz var ise tarifinizi bize ulaştırabilir böylece bir yerlerde kalmış lezzetleri tüm dostlarınızla hem paylaşmış olacak hem de yörenizin kültür ve değerlerini tanıtmış olacaksınız
yapmanız gereken şey;
hazırladığınız yöresel yemeğinizi ismi ,yöre adı ,tarifi ve birkaç aşama ile çektiğiniz fotoğraf ile bloğunuzda yada sitenizde yayınlayıp daha sonra ev sahibine yorum ya da e-posta ile haber vermek
örnek:
isim:perde pilavı
yöre adı:siirt
buraya ise tarifimizin resmi ile beraber detaylı anlatımı gelecek şekilde…
iletişim:kadininmutfagi@hotmail.com ya da www.kadininmutfagi.blogcu.com
unutmayın tarifler sadece tarihi yöresel tarifler olmalıdır