24 Ağustos 2008 Pazar

KOLAY KÜNEFE







KOLAY KÜNEFE
Bu tarifi ilk defa denedim ve kendi hazirladigim blogumdada tarifini bulabileceginiz EV YAPIMI KAYMAK la servis ettim.Yiyenler de cok begendiler,hemen tükendi.
KOLAY KÜNEFE:
MALZEMELER:

250gr taze tel kadayif
2 paket mozarella peyniri (2×200gr)
125 gr tereyagi
Serbeti icin:
2,5 su bardagi seker
3 su bardagi su
az limon suyu




  • YAPILISI:
    Kadayif güzelce birbirinden ayrilir ve tereyagi eritilip kadayifin üzerine dokülür.kadayifa bütün tereyagi g.yzelce harmanlanarak her tarafina ulasmasi saglanir.daha sonra kadayif elle iyice parcalanir cok ince parcalar haline getirilir.
kadayif ikiye bolünür ve ilk parca en büyük tavanizin yaklasik 28-30 cm lik bir tepsiye elle güzelce bastirarak tepsinin alt kismi tamamen kapatilir.




  • Mozarella peyniri ince ince tel tel ayrilip ilk kadayif katinin üzerine bos yer kalmayacak sekilde serilir.Ayrilan diger kadayif peynirin üzerine kapatilir hertaraf kapaninca güzelce pastirip dip frize konur.


  • Serbet icin su ve seker bir tencereye alinip kaynatilir.Serbetimiz iri kopükler sacmaya baslayip koyulasinca az limon ilave edilip atesten alinir ve sogumaya birakilir.


  • Kadayif tepsimiz dipfrizden cikarilip hafif buzu cozülünce tepsi altindan ve yanlarindan sallanarak kadayif yerinden oynatilir.daha sonra künefemizi kizartacagimiz tavaya tepsimiz ters cevrilir ve ocak yakilip kisik ateste künefemizin alti kizarinca düz bir kapak yardimi ile künefemiz alt üst edilip ters cevrilir. her iki tarafi da kizarip peyniri eriyene kadar pisirilir.Ocaktan alinip soguyan serbeti dokülür ve sicak sicak servis edilir.


AFIYETLER OLSUN!!!!



ASCININ ONERISI: ev yapimi kaymakla nefis oluyor mutlaka deneyin.Blogumda ev yapimi adli kategoride bulabilirsiniz.
kolay kunefe 1.JPG

9 yorum:

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

ilk yorum benden herhalde ÖZLEMCİM ne diyeyim sana nazar olacaksın elinden gelmeyen yok ağzım sulandı bu güzellikler karşısında süpersin canım benim ellerine sağlık kucak dolusu sevgiler

Gönlümden Gecenler dedi ki...

ELLERINE SAGLIK CANIMCIM HARIKA GORUNUYOR KUNEFE SANA HAYIRLI GUNLER DILIYORUM

SOFRAM dedi ki...

Harika bir lezzet künefe, çok ta güzel görünüyor ellerine sağlık canım.Kendimize yaptığımda böyle az yaparım kalmasın diye gerçi soğuğu da yenir bizim evde ama o sıcak sıcak erimiş peynirlerin lezetiyle daha bir başka tabii ki...Canım çekti şimdi ama artık ramazanda yaparız, afiyetler olsun güzelim, öptüm, sevgilerimle...

Zehra dedi ki...

sevgili Gül ablacigim,Fatma Ablacigim guzel zityaretleriniz icin cok tesekkurler ediyorum.Hayirli Ramazanlar dilerim sevgiyle ellerinizden öpüyorum

Zehra dedi ki...

sevgili arkadasim gönlümden gelenler sana da guzel yorum ve ziyaretlerin icin tesekkurler ediyorum hayirli ramazanlar diliyorum sevgiler canim

Adsız dedi ki...

Kühefeye bayılırım bencede cok güzel bir tarif mutlaka yapacağım. Ama anlamadığım (sanırım bu bir püf noktası oluyor)neden hamuru dipfirize koyup sonra pişiriyorsunuz. Bunun ne gibi bir katkısı oluyor paylaşırsanız sevinirim hayırlı ramazanlar dilerim.
http://gulyuzluben.blogcu.com

Zehra dedi ki...

Merhaba canim aslinda kunefeyi kadayiflari iyice birbirine kaynassin birbirinden ayrilmasin yani yapissin diye dip frize koyuyorum hafif cözülünce de tepsiden oynatarak tavaya aliyorum eger kadayifi güzelce tepsiye bastirarak yerlestirdikten sonra dipfrize koymazsan tavaya aldiktan sonra ters düz ederken dagalir bir arada durmaz.kolay gelsin canim

Adsız dedi ki...

abla aynı künefeden bende istiyorum....

Kardeşim dedi ki...

mmmmmmmmmmmmmm nefis elinize sağlık