28 Ağustos 2008 Perşembe

SÜRPRIZ KURABIYE





SÜRPRIZ KURABIYE
Bu kurabiyeleri sevgili arkadasim Ozgül ün blogunda gordüm ve denedim.Tabiki birkac degisiklik yaptim.Aslinda hamur malzemesi olarak arkadasim Ozgül yogurt kullanmisti, ben süt olarak degistirdim.Nedenine gelince benim deneyimlerime dayanarak, hamurunda yogurt kullandigim kurabiyeleri dip frize atinca cikardigimda gordüm ki kurabiye cok yumusak sanki islanmis gibi bir hal aliyor ama süt kullandigimda kurabiye ilk kitir kitir halini kaybetmiyor.(http://ozguluntarifleri.blogspot.com ) Gercektende cok nefis oldular yiyneler cok begendiler.Ayrica hamuru 3 esit parcaya boldüm ve bir parcasina kakao,bir parcasina zencefil, bir parcasini da sade olarak kullandim ve 3 degisik tatta kurabiye elde ettim..Tavsiye ederim mutlaka deneyin.
Gelelim tarife;
Malzemeler;
5 yemek kasigi tereyagi
1 cay bardagi pudrasekeri
1 cay bardagi süt
1 cay bardagi siviyag
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldigi kadar un
ARZUYA GORE!!!! 1 corba kasigi kakao,1 tatli kasigi zencefil(GEMBER POEDER),1 tatli kasigi tarcin kullanabilirsiniz 3 esit parcaya ayirdiginiz hamur parcalarinda...
IC MALZEMESI:
2 su bardagi hindistan cevizi
3 corba kadigi ince antep fistigi
200gr lor peyniri(250 grRICOTTA Italyan peyniri)(hollandada)
1 cay bardagi pudra sekeri
1 portakal kabugu rendesi


1 su bardagi iri ceviz
ÜZERINE:
200gr bitter cikolata
150 gr beyaz cikolata
1 kahve fincani kirik findik ici
1 kahve fincani hindistan cevizi
1 kahve fincani antep fistigi
veya file badem

HAZIRLANISI:

Once hamurumuzu yogurmak icin bir legene oda isisindaki yumusak tereyagi,pudra sekerini alip guzelce yoguralim sonra siviyagi,sütü,vanilya, katilir.En son un yavas yavas ilave edilirken kabartma tozu da ilave edilip yogrulur yumusak bir hamur yapilir.hamur 3 esit parcaya ayrilir ve parcanin birine kakao katilip yogrulur, digerine zencefil katilip yogrulur diger parcayi da ben sade olarak biraktim.Biraz dinlendirdim.

Simdide ic malzemeyi hazirlayalim,Bir legene hindistan cevizi ni bosalttim daha sonra ricotta peynirini ilave ettim,pudra sekerini ve iri cekilmis cevizi ve portakal kabugu rendesini toz antep fistigini da ilave edip güzelce yogurdum ic malzeme de hamur kivamini aldi .Hamuru alip esit byyüklüklerde toplar yaptim,cevizden az kücük olacak sekilde toplar hazirladiktan sonra, ic malzemeden de ayni sayida minik toplar yapilir daha sonra hamurdan yapilan toplar merdaneyle veya avuc icine konup bastirilarak acilip inceltilir bir cay tabagi büyüklügünde acildiktan sonra hazirlanan ic malzeme ortasina konup kenarlari üzerine kapatilir ve kapatilan kisim alta cevrilip yagli kagit serilmis firin tepsisine dizilir.180-200c derecelik onceden isitilmis firinda alti kizarana kadar pisirilir.

Firindan alip sogutulduktan sonra eritilen cikolataya bulanir ve arzuya gore findiga,file bademe,antep fistigina bulanir veya eritilen beyaz cikolata ile süslenir.

NOTTTTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ben pisirdikten sonra dipfrize attim,misafirlerime servis etmeden hemen once cikarip erittigim cikolataya buladim, süsledim cikolatasi kurabiyeler soguk oldugu icin hemen soguyup dondu...gercektende cok nefis oluyor her kurabiyenin tadi baska baskaolutor koydugunuz baharata gore ...




17 yorum:

Gönlümden Gecenler dedi ki...

TEK KELIMEYLE HARIKA GORUYUNUYORLAR CNM. ELLERINE SAGLIK

www.benimyemeklerim.com dedi ki...

merhaba zehracım yine harikalar yaratmışsın ellerine sağlık nefis görünüyorlar.hayırlı camalar ve iyi haftasonları dilerim sevgilerimle nilgün

Adsız dedi ki...

merhabalar,beni eklemissin yeni bloguna tessekkur ederim.Adresi degistirebilirsen sevinirim cunku bu blogtan devam ediyorum.deturkserecepten.blogspot.com.bende seni eklicem..
simdiden tessekkurler
neslinur78

mutfaktayim dedi ki...

Muhteşemmmmmmmmmmmm görünüyor ellerine sağlık hayatım nefisssssssssss

benimyemeklerim.com dedi ki...

hoşgeldin ya şeh-ri RAMAZAN
ramazan ayının bereketi ve feyzi üzerine olsun, hayırlı ramazanlar canım

Adsız dedi ki...

selam kurabiyeniz çok güzel ama. ben Türkiye de yaşadığım için iç malzemede kllundığını marka peyniri ben bulamamki. normal lor peyniri olurmu acaba?

Zehra dedi ki...

merhaba canim ben bu markayi hollandada arayanlar icin lor peyniri bu marka olarak satiliyor demek istedim turkiyede lor peyniri olarak bulabilirsin. kolay gelsin canim.

ÖZGÜLÜN TARİFLERİ dedi ki...

zehra'cigim ellerine saglik supriz kurabiyeler nefis olmus. tarifimi deneyip begenmene sevindim.
ben yogurt koyuyordum dedigin gibi bundan boyle sut koyacagim,ama
dipprize atmadan bitiyor bizde:)))
hayirli bol bereketli ramazanlar gecirirsiniz insallah Allah dualarinizi kabul etsin.
selam ve sevgilerr.

Adsız dedi ki...

iyi günler ben almanyada yasiyorum bu ricotta peynirin ismi ne almancadan bir bilginiz varmi?

eylem dedi ki...

bence pek güzel değiiiiiillllllllllllll ya iğrenç olmuş diom

Zehra dedi ki...

slm sevgili eylem herkes begenerek yiyor sen oyle diyorsan o senin fikrin sen muhalefet partisi oluyorsn bu konuda...begenmezsen yapip yemezsin...

cano dedi ki...

ellerinize sağlık çoooook şık görünüyor eminim lezzetide bir o kadar güzeldir

Adsız dedi ki...

merhaba
görünüsü cok güzel eminim tadi öyledir.ben almanyada yasiyorum icine konan peynir burda bulamadim labne peyniri koysam tat olarak nasil olur acaba?cevabiniz icin simdiden tsk ederim

tülin dedi ki...

selam zehra kardesim bende bu aralar kurabiye takintisi var böyle tarif hic görmemisdim eminim tadida harikadir muhhhteeessseeemmm görünüyor simdiden istahim kabardi,bende icindeki peyniri soracakdim almanyada hangi peyniri alabilirim frischkäsemi? mascarponemi? ???

Zehra dedi ki...

merhaba canim gercektende görüntü ve lezzeti muhtesem,almanyada hangi isimle oldugunu bilmiyorum ama frischkase degil ama labne peyniri de olur bildigim kadariyla.kolay gelsin sevgiler

PASTAEVI dedi ki...

canim tarifini yaptim cok lezzeyli tek kelimeyle harika ev halki da cok begendi ben siparis uzerine pasta yapip satiyorum bunuda kesinlikle tariflerim arasina koyacagim zaten sen benim favorilerim arasinda birincisin innsallah birgun tanisiriz birde sakincasi yoksa kurabiyenin fiyatini bana yazarsan svinirim sevgilerimle

Parfesion Cafe dedi ki...

Önce insanın gözüne hitap ediyor.İnanıyorum ki lezzetide müthiştir.Bende denenecekler listeme ekledim bileeee.....:)