4 Eylül 2008 Perşembe
KURU KAYISI KAVURMASI
Bu tatli benim favori tatlilarimdandir.Yoresel bir tatlidir.Nevsehirde kuru kayisi cok tüketilir.bende cok severim ,genellikle herkes kendi kayisi agaclarindan indirdigi kayisiyi kurutur.Ama bizim güzel tatli yani sekerpare cinsi (yani kayisinin kendisi ve cekirdegi de cok tatli olur en makbul kayisi budur)kayisilarimiz olmayinca tanidiklarin kayisini tazeyken alip evde kendimiz kurutuyoruz.Ilk basta günes goren bir yere seriyoruz kayisiyi sonra kayisi kendini cekip yumusakligi gidince hafif kuruyunca kalburlarla kayisilari güzelce salliyoruz ki kayisilarin kuruyunca sekli güzel olsun yuvarlak yuvarlak,daha sonra golge ve evin icinde bir yere seriyoruz kayisi orda kurumaya devam ediyor kayisi iyice sertlesmeden az yumusakken topluyoruz.gercektende yemesi cok güzel oluyor bende boyle tatlilar yapiyorum kuru kayisidan.
KURU KAYISI KAVURMASI:
Malzemeler:
1 kilo kuru kayisi
1c ay bardagi toz seker
1 corba kasigi tereyagi
üzerine serpmek icin ceviz.
YAPILISI:
bir saat once kayisilari sicak suya islatalim.yumusayan kayisilarin suyunu süzelim ve tencereye tereyagini alip eritelim daha sonrada kayisilari tereyaginin üzerine ilave edip güzelce kavuralim nefis kokular cikmaya baslayinca kayisilarimizin üzerine toz sekeri serpelim ve karistralim. 1 su bardagi kadar sicak su ilave edelim .kayisilar hafif suyunu cekip parlak bir gorüntü alinca yani yumusayinca ocagi kapatalim servis tabagina alip kayisilarimizin üzerine ceviz serpelim.
AFIYETLER OLSUN!!!!!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder