15 Ekim 2008 Çarşamba

KURU KAYISI KAVURMASI

kuru kayisi tat
Bu tatli benim favori tatlilarimdandir.Yoresel bir tatlidir.Nevsehirde kuru kayisi cok tüketilir.bende cok severim ,genellikle herkes kendi kayisi agaclarindan indirdigi kayisiyi kurutur.Ama bizim güzel tatli yani sekerpare cinsi (yani kayisinin kendisi ve cekirdegi de cok tatli olur en makbul kayisi budur)kayisilarimiz olmayinca tanidiklarin kayisini tazeyken alip evde kendimiz kurutuyoruz.Ilk basta günes goren bir yere seriyoruz kayisiyi sonra kayisi kendini cekip yumusakligi gidince hafif kuruyunca kalburlarla kayisilari güzelce salliyoruz ki kayisilarin kuruyunca sekli güzel olsun yuvarlak yuvarlak,daha sonra golge ve evin icinde bir yere seriyoruz kayisi orda kurumaya devam ediyor kayisi iyice sertlesmeden az yumusakken topluyoruz.gercektende yemesi cok güzel oluyor bende boyle tatlilar yapiyorum kuru kayisidan.
KURU KAYISI KAVURMASI:
Malzemeler:
1 kilo kuru kayisi
1c ay bardagi toz seker
1 corba kasigi tereyagi
üzerine serpmek icin ceviz.
YAPILISI:
bir saat once kayisilari sicak suya islatalim.yumusayan kayisilarin suyunu süzelim ve tencereye tereyagini alip eritelim daha sonrada kayisilari tereyaginin üzerine ilave edip güzelce kavuralim nefis kokular cikmaya baslayinca kayisilarimizin üzerine toz sekeri serpelim ve karistralim. 1 su bardagi kadar sicak su ilave edelim .kayisilar hafif suyunu cekip parlak bir gorüntü alinca yani yumusayinca ocagi kapatalim servis tabagina alip kayisilarimizin üzerine ceviz serpelim.

AFIYETLER OLSUN!!!!!

8 yorum:

nazardeğmesin07 dedi ki...

hımm çok güzel kokusu geldi bile bende bazen yapıyorum bu tarifi çok beğenerek yiyoruz çokta kalorili bir tatlı çeşidi ama yinede dayanamıyoruz işte seninde ellerine sağlık arkadaşım

saniyesultan dedi ki...

ne güzel birşey o öyle...ben kayısıyı çok severim.ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

MMM. CNM. ELLERINE SAGLIK, BIZDE KURUKAYISI HASTASIYIZ..ESIM BU SENE TR.DEN GETIRDI, YOKSA YURTDISINDA BILIYORSUN NE KAYISININ TADI NEDE GUNES GORUYORUZ DOGRU DUZGUN:)SEVGILER CNM.

Adsız dedi ki...

günaydın..çOK değişik bir tarif..bende bu şekilde pestil kızartması yapıyorum..Eline sağlık harika..sevgiler

SOFRAM dedi ki...

Özlem'ciğim çok güzel değişik bir kayısı tatlısı olmuş,hele de tereyağının o mis gibi kokusuyla nefis bir lezzet olmuştur mutlaka, ellerine sağlık güzelim, öpüyorum, ailecek sevgi ve selamlar...

Şükrü Yılmaz dedi ki...

Selam Kardeşlerim Arkadaşlarım ve Dostlarım Gunlerinizin Hayirli Bereketli Guzel ve Naşali Olmasini Dilerim.Saygilarimla

SENI SEVMEK

Kisi seni severse
Soyunur aya karsi
Sever
Olusune dek

Alinti:Fazil Husnu Daglarca
http://www.siirperisi.net/siir.asp?siir=2031

Sukru Yilmaz
Antakya-Hatay

http://sukruyilmaz.net
http://sukruyilmaz.net/blog

halime dedi ki...

harika görünüyor.ellerinize sağlık.selamlar

Adsız dedi ki...

canım ellerıne saglık. annem gormesın nevsehırlı bılırsın bayılır evdede kuru kayısılar var mutlaka dnıyecegım sevgıler