28 Mayıs 2011 Cumartesi

Pudinkli Kadayif tatlisi

Pudinkli kadayif tatlisi
Pudinkli Kadayif tatlisi

Pudinkli kadayif tatlisi
Malzemeler 500 gr tel kadayif
200 gr tereyagi
2 su bardagi ceviz ici(arzuya bagli olarak azaltilabilir...)
6 corba kasigi seker
Pudink icin:
1 ,5 litre sut
8 corba kasigi seker
4 corba kasigi tepeleme misir nisastasi
3 corba kasigi tepeleme un
2 poset toz kremsanti
70 gr tereyagi
Yapilisi: kadayif bir tepsiye serilip 200 derecelik firina verilir kavrulmasi saglanir, tepsideki kadayif alt ust edilir...Kizardiktan sonra firindan alinir buyuk bir tencereye 200 gr tereyagi konup eritilir kadayif tepside once catalla ezilip tencereye alinir yavas yavas kavrulurken seker ve ceviz ici ilave edilip kavrulmaya devam edilir...alt atesi kisik olmali ki yanmasin..karistirarak guzelce kavrulur tencere dibine tutmaya basladiginda ocaktan indirilip yarisi kullanacagimiz tepsinin tabanina serilir ve duzeltilir...
pudink hazirlanir sut ve seker,nisasta,un ilave edilip karistirarak koyulasip,kaynayincaya kadar pisirilir ocaktan alairken tereyagi ilave edilip eriyene kadar karistirilir,daha sonra mikserle cirpilmaya baslanir 5 dakika sonra toz kremsantiler ilave edilip mikserle 10 dakika cirpilir tepsiye serilen kadayifin uzerine pudink yayilir uzerine kalan kadayif serilip duzeltilir soguyunca buzdolabinda bekletilir
AFIYET OLSUN!!!!
Not bu tarif 500 gr kadayifla yapildigi zaman buyuk yuvarlak bir tepsi 40cm capinda veya 2 adet borcam kucuk tepsi tatli elde edilebilir..
Ayrica pudink olcusunu 1,5 olcu olarak kullandim asil olcusu
1 litre sut
3 corba kasigi misir nisastasi(tepeleme)
2 corba kasigi un
5 corba kasigi seker
1 adet toz kremsanti.

Hiç yorum yok: