6 Ağustos 2011 Cumartesi

Gul Pogaca,ve ramazanda sahur icin tavsiye...

gul pogaca

Bu tarifi de Pratik ev yemekleri sitesinde gorup yapmistim..

PEYNİRLİ GÜL POĞAÇA

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt

1 paket krema(slagroom200ml)
1,5 su bardağı sıvı yağ
2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
1,5 paket yanı 60 gr yaş maya yada 2 paket kuru maya
4 çorba kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un

İÇ MALZEMESİ:
300 GR. kadar beyaz peynir
1 tutam maydanoz
susam, çörekotu (üzeri için)

Öncelike ılık su ile, şekeri, mayayı eritin. Ilik krema da ilave edilir..Daha sonra sıvı yağı, 2 yumurtanın 1 tanesının sarısı dışındakı kalanını, tuzu ve aldığı kadar unu katarak yumuşak bir hamur yoğurun. hamur kesinlikle yumuşak olmalı ve 2-3 kat olana kadar ılık bir yerde mayalanmaya bırakılmalı yaklaşık 1 saat. Diğer taraftan beyaz peynırı Guzelce yikayip ufaladiktan sonra sonra içine ince kıyımış maydanoz katıp karıştırın. mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartın ve yuvarlak açtıktan sonra 4 tarafından centik atin . Ortasına beyaz peynir koyduktan sonra karsilikli parcalarin ikisini birbirine kapatin sionra da geri kalan parcalari kapatin gul seklini aliyor..n. Yağlı kağıt serilmiş yada yağlanmış fırın tepsisine dikkatlıce yerleştirip üzerlerine yumurta sarısı ve çörek otu serpin. Tepsi mayası için yarım saat daha bu şekilde beklettikten sonra önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında poğaçalar kızarana dek pişirin.

AFIYET OLSUN!!!

Gul pogaca

gul pogaca

gul pogaca

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Harka elinize sağlık, boş bir vaktimde daha detaylı inceleyeceğim. Sevgilerle