Sosu için:
|
Hazırlanışı : |
Patlıcanlar uzunlamasına ince ince doğranarak kızartılır. Bu sırada domatesli AFIYET OLSUN!!! |
5 Ağustos 2011 Cuma
Peynirli Patlican Kizartmasi ve Firinda naneli,baharatli Patates...Iftar5
Bu tarifi sevgili Oktay Ustadan gorup hazirladim sicak sicak nefis oluyor ..Hazirligini yapin ve iftara 15 dakika kala Kizartmaya baslayin sicak sicak da cok guzel olacagini dusunuyorum...
PEYNIRLI PATLICAN KIZARTMASI
Malzemeler:
Firinda Baharatli Patates icin Malzemer:
6 Adet iri patates(isteginize gore cogaltip azaltabilirsiniz....)
az siviyag
bir tatli ksigi kuru nane
az karabiber,pulbiber,tuz
Hazirlanisi:
Patatesler ince ince dogranip bir legene alinir uzerine nane,siviyag,karabiner,pul biber ve tuz ilave edilip guzelce karistirilir her tarafina ulasmasi saglanir..Daha sonra bir firin tepsisine serilir ben teflon firin kagidi kullaniyorum tepsinin icine ki tababa yapismasin..220 derecelik firinda once normal alt,ust firin ayarlari kullanilir sonuna dogru patatesler kizarmasi icin Turbo yada izgara ayari secilir...Kizarinca firindan alinip servis edilir...
NOT: Eger patatesin altinda tepsinin icine yagli pisirme kagidi kullanirsaniz patateslere yapisir ve ayrilmaz...
AFIYET OLSUN!!!
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
2 yorum:
Cok degisik bir tarif, patlicanlarin goruntusu enfes. Mutlaka denemek lazim. Ellerine saglik.
Sevgili Selma bende ilk gordugumde degisik oldugunu dusundum hatta 2 defa kizartildigi icin yagi cok cekecegini dusundum ama ilk kizartmadan sonra patlicanlarin yagini guzelce aldim daha sonra hamura batirip kizarttigim icin de icine hic yag cekmedi ...Mutlaka deneyin tavsiye ederim..sevgiler hayirli Iftarlar...
Yorum Gönder