5 Ağustos 2011 Cuma

Peynirli Patlican Kizartmasi ve Firinda naneli,baharatli Patates...Iftar5


Peynirli Patlican Kizartma..
Bu tarifi sevgili Oktay Ustadan gorup hazirladim sicak sicak nefis oluyor ..Hazirligini yapin ve iftara 15 dakika kala Kizartmaya baslayin sicak sicak da cok guzel olacagini dusunuyorum...
PEYNIRLI PATLICAN KIZARTMASI
Malzemeler:
  • 2 patlıcan
  • 2 domates
  • fesleğen
  • 2 adet mozarella peyniri
  • Kizartmak icin siviyag

Sosu için:

  • 1 yumurta
  • 1 su b.süt
  • alabildiği kadar un
  • 1 tatlı k.maya
  • tuz
Hazırlanışı :

Patlıcanlar uzunlamasına ince ince doğranarak kızartılır. Bu sırada domatesli bir sos hazirlanir. Bunun için; domatesler rendelenerek sıvıyağda kavrulur.Ben feslegeni de ince ince sosun icine dogradim...Hazırlanan domates sos patlıcanların üzerine sürülür. Daha sonra üzerine bir dilim peynir konularak sarılır ve kürdanla tutturulur. Diğer taraftan sos hazırlanır. Bunun için; karıştırma kabına yumurta, süt, maya ve alabildiği kadar un konularak karıştırılır. Koyu bir bulamaç oluşacaktır. Sarılan patlıcanlar bu bulamaça batırılarak tekrar kızartılır.Yagin icine birakilinca kurdanlar cikarilir ve kizartma yaparken patlicanlar alt ust cevrilerek daha guzel kizarmasi saglanir...Ben Peynirli Patlican KIzartmalarimizin yanina Firinda baharatli patates hazirlayip onunla servis ettim.....

AFIYET OLSUN!!!

Peynirli Patlican Kizartma
Firinda Baharatli Patates icin Malzemer:
6 Adet iri patates(isteginize gore cogaltip azaltabilirsiniz....)
az siviyag
bir tatli ksigi kuru nane
az karabiber,pulbiber,tuz
Hazirlanisi:
Patatesler ince ince dogranip bir legene alinir uzerine nane,siviyag,karabiner,pul biber ve tuz ilave edilip guzelce karistirilir her tarafina ulasmasi saglanir..Daha sonra bir firin tepsisine serilir ben teflon firin kagidi kullaniyorum tepsinin icine ki tababa yapismasin..220 derecelik firinda once normal alt,ust firin ayarlari kullanilir sonuna dogru patatesler kizarmasi icin Turbo yada izgara ayari secilir...Kizarinca firindan alinip servis edilir...
NOT: Eger patatesin altinda tepsinin icine yagli pisirme kagidi kullanirsaniz patateslere yapisir ve ayrilmaz...
AFIYET OLSUN!!!
patlican kizartmasi
Peynirli patlican kizartma
Peynirli patlicana kizartma

2 yorum:

Selma - DUSBAHCESI dedi ki...

Cok degisik bir tarif, patlicanlarin goruntusu enfes. Mutlaka denemek lazim. Ellerine saglik.

Özlem Ceylan dedi ki...

Sevgili Selma bende ilk gordugumde degisik oldugunu dusundum hatta 2 defa kizartildigi icin yagi cok cekecegini dusundum ama ilk kizartmadan sonra patlicanlarin yagini guzelce aldim daha sonra hamura batirip kizarttigim icin de icine hic yag cekmedi ...Mutlaka deneyin tavsiye ederim..sevgiler hayirli Iftarlar...