24 Ağustos 2011 Çarşamba

Puf boregi

Sibit
Bu tarifi sevgili arkadasim Fatma da yiyip cok begenmistim ve ilk firsatta denedim ve cok guzel oldu...
Bos cig borek;;
4 adet yumurta
3 yemek kasigi tam dolu olmayan seker(tepeleme Degil)
1 tatli kasigi tuz
1 paket kabartma tozu
1 paket yas maya(42 gr)
1 cay bardagi siviyag
aldigi kadar sut
Kizartmak icin de siviyag...
1 kg un
Yapilisi:
Yumusak bir hamur elde edene kadar ilik sut ilave edilir hamur cok civik olmamali..Hamur mayalanmaya birakilir...Tezgah cok az yaglanir ve hamurdan ceviz buyuklugunde bezeler yapilir.. ve ortalari delinerek az daha bekletilir ,kizgin yagda kizartilir...Ben Kalp sekilli kalipla ortalarini deldim..
Yaga atildiginda da uzerlerine bir kasik yardimi ile yag serpilir ki daha guzel kabarsin...
ilikken servis edilir ..Arzuya gore uzerlerine pudra sekeri serpilir...
AFIYET OLSUN!!!




CIMG2056

Hiç yorum yok: