Pastasi
Malzemeler
;1/2 Paket Margarin
;2,5Su bardagi un
;1 Yumurta
;1Kahve fincani yogurt
;4Corba kasigi pudra sekeri
;1Vanilya
;1/2Kabartma tozu
;Uzerine pudra sekeri
Muhallebisi icin
;2,5Su bardagi sut
;2yumurta
;6Corba kasigi tozseker
;2corba kasigi un
;1Vanilya
Yapilisi;Once muhallebi hazirlanir bunun icin
;sutun yarisi tencereye konur ve seker ilave edilip kaynatilir.Sutun diger yarisina yumurta,vanilya,un ilave edilir,kaynayan sute karistirarak yavas yavas ilave edilir,karistirarak koyulassana kadar pisirilir.
Hamur yapimi;Un ortasi havuz seklinde acilirortasinayumurta,yogurt,yag konur ve kabartma tozu,vanilya ilave edilerek yogrulur.Hamur ikiye bolunur parcanin biri biraz daha buyuk olarak ayrilir,buyuk olan parca merdaneyle acilir ve kalibin icine serilir yan duvarlari kaplayacak sekilde parmaklarla duzeltilir,soguyan pudink hamurun uzerine serilir kalan diger parcada merdane yardimiyla ince bir sekilde acilarakpudimgin uzerine kapatilirve alttaki hamurun kenarlariyla iyice birlestirilir(kasigin sapi yardimiyla)180c onceden isitilmis firinda kizarana kadar pisirilir.Firindan cikarinca uzerine pudra sekeri serpilir.
AFIYET OLSUN.
OKTAY AYMELEKTEN ALINTIDIR!!!!
1 yorum:
http://asabibakire.blogspot.com/
Tarifinizi yıllar önce denemiştim,ama kaybetmiştim,ok sevindim bulduğuma ve blogumda paylaştım.sevgiler
Yorum Gönder