26 Mayıs 2007 Cumartesi

HAVUCLU KEK



Havuclu Kek
Malzemeler;
3 yumurta
;1,5 su bardagi un
;1 su bardagi seker
;2 yemek kasigi kakao
;1 cay kasigi tarcin
;1 paket kabartma tozu
;2 corba kasigi sicak su
;1,5 su bardagi rendelenmis havuc
;yarim su bardagi kiyilmis ceviz
Uzerine;2,5 su bardagi sut
;3 yemek kasigi custard(nisasta ,icinde patates nisastasi var rengi o yuzden sari)Eger kustard yoksa 1 yemek kasigi un,1,5 yemek kasigi nisasta da kullanilabilir.
;2 kucuk cay bardagi seker
Yapilisi;Seker ve yumurtalar cirpilir,icine 2 kasik sicak su ilave edilir,yumurtalar kopurene kadar cirpilir.Elenmis un,kabartma tozu,kakao,tarcin,rendenin ince tarafindan gecirilmis havuclar ,ceviz de ilave edilir ve yavas yavas bir tahta kasikla karistirilir.Yaglanmis,unlanmis tepsiye hamur dokulur,160c lik onceden isitilmis firinda 30-35 dakika pisirilir.Kremasi hazirlanir sut,seker,nisasta karistirilarak kisik ateste kaynayip,koyulasana kadar pisirilir.SOguk kekin uzerine sicak krema dokulur ve hertarafina yayilir.Soguyunca dilimlenip servis yapilir
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: