26 Mayıs 2007 Cumartesi

CER CÖPLÜ EKMEKLER



Cer Coplu Ekmek
Malzemeler
;6 adet haslanmis patates
;2,5 Yuvarlak,beyaz peynir
;3 yumurta
;2 bardak siviyag
;2kilo un(13 su bardagi)
;2 tatli kasigi tuz
;2paket kabartma toz
;2paket yas maya(42×2)
;1 demet maydanoz
;Aldigi kadar sut(yaklasik 3-4bardak)
Yapilisi;Patatesler,peynir,maydanos robotta iyice cekilir.Buyuk bir legene un dokulur,ortasi havuz gibi acilip,icine siviyag,peynirli patatesli karisim,Yumurtalarin beyazi (sarisi uzerine surmek icin ayrilir),tuz,kabartma tozu,maya,ilave edilir .3Bardak ilik sut dokulur ve cok yumusak,ele yapisan bir hamur yogrulur kivami ayarlamak icin az sut daha ilave edilebilir.Hamur mayalanmaya birakilir,daha sonra hamurdan parcalar koparip una bulanir ve tepsiye dizilir tekrar bekletilir bezeler kabarinca yumurta sarisi surulur ve hashas tohumu serpilir. onceden isitilmis 200 c lik firinda alti,ustu kizarana kadar pisirilir .
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: