Bademli Irmik Helvasi
Malzemeler;2 su bardagi kalin irmik
;2 su bardagi seker
;4 su bardagi su
;150-200 gr tereyag
;2 paket vanilya
;Uzeri icin badem ve ceviz ici
Yapilisi;Tereyagi bir tencereye konur ve az siviyag ilave edilip eritilir uzerine irmik dokulur ve karistirarak kisilmis ateste rengi acik kahverengi olana kadar kavrulur,Yanmamasina dikkat edilir.
Baska bir tencerede su ve seker kaynatilir,vanilya ilave edilir alti kapatilir.
Kavrulan irmiklerin uzerine hazirlanan serbet yavas yavas dokulur,karistirmaya devam edilir.Helvamiz koyulasip kasigi birakana kadar bu islem devam eder.Daha sonra heva servis tabagina alinir ve badem, ceviz iciyle suslenir uzerine kagit havlu kapatilarak demlenmeye birakilir.
Afiyet olsun!!!
Malzemeler;2 su bardagi kalin irmik
;2 su bardagi seker
;4 su bardagi su
;150-200 gr tereyag
;2 paket vanilya
;Uzeri icin badem ve ceviz ici
Yapilisi;Tereyagi bir tencereye konur ve az siviyag ilave edilip eritilir uzerine irmik dokulur ve karistirarak kisilmis ateste rengi acik kahverengi olana kadar kavrulur,Yanmamasina dikkat edilir.
Baska bir tencerede su ve seker kaynatilir,vanilya ilave edilir alti kapatilir.
Kavrulan irmiklerin uzerine hazirlanan serbet yavas yavas dokulur,karistirmaya devam edilir.Helvamiz koyulasip kasigi birakana kadar bu islem devam eder.Daha sonra heva servis tabagina alinir ve badem, ceviz iciyle suslenir uzerine kagit havlu kapatilarak demlenmeye birakilir.
Afiyet olsun!!!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder