16 Haziran 2007 Cumartesi

SEVKET PASA BÖREGI



Bu boregi OKTAY USTANIN yemek kitabinda gorum denedim ve cok begendim kitir kitir guzel bir pogaca oldu ,deneyin sizde begeneceksiniz.Bu boregin tarifinde 250 gr tereyagi yaziyordu ama bana biraz fazla gibi geldi bende 200gr kullandim ama isterseniz 175 gr da iyi olur gibi geliyor bana.tarifte baska bir degisiklik yapmadim.
SEVKET PASA BÖREGI
Malzemeler;
5 su bardagi un
200gr tereyagi(eger az yagli olsun derseniz az eksik kullanabilirsiniz.)
250 gr peynir
3 adet yumurta
1 corba kasigi yogurt
1 cay bardagi siviyag
1 corba kasigi sirke
1 cay kasigi tuz
1 su bardagi su
Yapilisi:
Unu bir kaba koyup ortasini havuz gibi acin.Icine 2 yumurtayi kirip tuzunu ,sirkesini,yogurdu ve suyunu koyup kulak memesi kivamina gelene kadar yogurun.Hamurun mayalanmasi icin uzerini kapatip 20 dakika dinlendiriyoruz.hamuru buyukce aciyoruz yumusak tereyagini hertarafina yedirerek suruyoruz.Yagi surdukten sonra her kenarini ortada bulusturup kare haline getiriyoruz.10 dakika daha dinlendiriyoruz tekrar buyukce aciyoruz sonra rulo seklinde sariyoruz.Dilimleri siviyaga batirip merdaneyle caytabagindan az buyuk aciyoruz.Peynirli harci icine koyup pogaca gibi kapatiyoruz.Üzerine yumurta sarisi surup onceden isittigimiz 180 clik firinda alti,ustu kizarana kadar pisiriyoruz.
Sicakligi cikinca servis yapiyoruz.
AFIYETLER OLSUN!!!!!!!!!!

1 yorum:

gül dedi ki...

merhaba, tarifi cok begendim ama hamurunda maya yokmu? tesekkürler.