25 Ağustos 2007 Cumartesi

MAHLEPLI SIMITLER



Bu tarif arkadasim MENEKSEYE ait kendisi hamur islerinde cok beceriklidir.ben sadece mahlep ekledim yani adini ve birazda tadini degistirdim yiyenler hazir aldim zannettiler.Dip frizde saaklayabilirsiniz.Ciktiginda sanki yeni yapilmis gibi oluyor tadi.

PÜF NOKTASI::Hamurun mayasi gelmeden sekil verme isine baslanir.Tepside mayalandirilir.Eller yaga batirarak 2 parcanin pistikten sonra da tel tel ayrilmasi saglanir.Maya ve kabartma tozu beraber kullanildigi icin daha cok kabariyor.Un olarak da BÖREKLIK Un tavsiye ediyorum ben ayni tarifi 3 defa yaptim her unla sonuc ta sut biraz fazla istiyor hamur ama ben Pastalik,böreklik unun sonucunu daha cok begendim.Yiyenler ozellikle de cocuklar cok begendiler.Tavsiye ederim deneyin.

MAHLEPLI SIMITLER
Malzemeler;
1 kilo boreklik un(6 su bardagi)
1 su bardagindan eksik sivi yag
4 yumurta
2 yemek kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
1,5 paket yas maya (60 gr)
1 paket kabartma tozu
1,5- 2 su bardagi süt
1 tatli kasigi mahlep
üzerine serpmek icin susam
Yapilisi:
2 yumurtanin sarisi üzerine sürmek icin ayrilir.Unun ortasi havuz gibi acilip önce yumurta sarilari ve aklari,maya,kabartma tozu sivi yag,tuz ,seker ,mahlep,1,5 su bardagi sicak sut konur ve hamur yogrulur eger hamur koyu olursa veya unun hepsi karismaz sa yarim su bardagi süt de ilave edilip güzelce yogrulur.Yumusak ama özlü bir hamur elde edilir.
Hamur hic bekletilmeden cevizden kücük bezeler yapilir ve eller arada bir yaga batirilip islatilir,elde yuvarlanarak uzatilip cubuklar yapilir 2 ser uzun cubuk birbiri etrafinda dolanarak sonra birlestirilip simit sekli verilir uc kisimlari da altta kalacak sekilde tepsiye yerlestirilir.Hemen yumurta sarisi sürülüp üzerine susam serpilir.
Tepside 1 saat bekletilerek kabarmasi saglanip önceden isitilmis 200c lik firinda alti üstü kizarana kadar pisirilir.Firindan alip ilk sicakligi cikinca veya ilikken servis edilir.
AFIYETLER OLSUNNNN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

3 yorum:

Adsız dedi ki...

mayalı hamurislerinin bizim evde ne kadar sevildigi düşünülürse tam bize göre olmuş:)
elinize emeginize saglık.
http://makarnacik.blogcu.com

dogada.blogspot.ru dedi ki...

zehracım nasılsın canım çöreklerini denedim çok güzel oldular perşembe günü adalara gittik orada yeriz diye yaptım çocuklar çok beğendi ellerine sağlık bir ara yayınlarım iznin olursa sevgiler çok öpüyorum canım

Adsız dedi ki...

merhaba, boreklik un'dan kastiniz nedir, normal bildigimiz beyaz un degil mi?