29 Eylül 2007 Cumartesi

ADANA KEBABI



ADANA KEBABI

Malzemeler
Yarim kilo yagli kiyma
1 adet sogan
1 caykasigi karabiber
1 cay kasigi kirmizi biber
1 tatli kasigi aci biber salcasi
yeterince tuz
yarim ramazan pidesi
1 dis sarmisak
bir kase yogurt
1 corba kasigi salca
az siviyag
1 kasik tereyagi
az pulbiber
suslemek icin de 1 domates,1 biber ve maydanos
YAPILISI
Once kiymayi buyukce bir kaba alalim,rendelenmis sogani ve baharatlari,bibersalcasini ve tuzu katip10 dakika iyice yoguralim.Daha sonra malzemeden iri parcalar alalim ve yaglanmis sislerin cevresini elimizle duzelterek kapliyalim izgarada veya mangalda sislerin iki yuzunu de iyice kizarana kadar cevirerek pisirelim .Ben firinimin izgara ayarini sectim ve firinda pisirdim cok da guzel oldu.
Ramazan pidelerini kup kup dograyalim ve az tereyaginda tavada biraz cevirelim,bir tabaga alalim.Sarmisagi az tuzla ezip yogurtla karistiralim.
Siviyagi tavaya alip salca ilave edelim ve az su dokup biraz pisirelim salcali sosu da birkenara alalim.Az tereyaginda pul biber i kizartalim ve onu da alalim.
Servis tabagina biraz pide koyalim,uzerine yogurt dokelim.Kebaplari sislerinden ayiralim ve ekmeklerin yanina yerlestirelim uzerine salcali sos gezdirelim.Tereyagi da gezdirelim.Domates,biber ve maydanosla susleyelim.
AFIYET OLSUN!!!

Hiç yorum yok: