Bu pastanin tarifini TEATIME-Blog.com dan aldim ve biraz da degisiklikler yaparak dun denedim vee cok guzel oldu ozellikle uzerindeki kitir kitir bademlere arkadaslarim ve ben bayildik.
~~BALLI BADEMLI ALMAN PASTASI
Malzemeler;
(Kek icin);4 yumurta
175gr(1 su bardagi )seker
175gr(1 su bardagi+1 corba kasigi)un
1Tatli kasigi kabartma tozu
(Uzerine);50 gr tereyagi
100gr file badem
1 corba kasigi bal
1/4 su bardagi seker
4 corba kasigi sut
(Kremasi);1 paket hazir pudink( Ben D oetker dolgu kremasi kullandim)
Pudink icinsut(3 cay bardagi sut)
1 paket krema(slagroom sutu)
1 paket krema sertlestirici
2 paket vanilya
Yapilisi;
Oda sicakligindaki yumurtalarin beyazi ve sarisi ayrilir ve beyazi bir fiske tuzla cirpilir iyice kargibi bembeyaz olana kadar devam edilir,yumurta sarilari da sekerle cirpilir iyice kabarip rengi acilana kadar ,daha sonra yumurta beyazi ve sarisi birlestirilir ve cirpmaya devam edilir daha sonra mikser birakilir ve elenerek un ve kabartma tozu ilave edilir bir spatula yardimiyla yavas yavas karistirilir sondurulmemeye dikkat edilir.Kelepceli bir kalip margarinle yaglanir ve hertarafina un serpilir kalip sallanarak unun yapismasi saglanir.
Kek kaliba dokulur onceden isitilmis175c lik firina verilir.
#Teryagi tavaya alinir,seker,sut,balkaynatilirbadem eklenip 1 dakika pisirilir ve sogutulur.
Yaklasik 25-30dakika kek kabarip az kizarana kadar pisirilir ve bir kurdan yardimitla kekin hamur olup olmadigi kontrol edilir ve eger kurdan batirildiginda kurdan kuru cikarsa firin acilir ve kek firin izgarasinin uzerindeyken hafif disari cikarilip uzerine bademli sos dokulur ve esit olarak paylastirilir tekrar firina verilir ve bademler kizarana kadar yaklasik 10 dakika daha firinin ustten asagi dogru 3.araligina izgara alinir ve orda yani firinin ust kismina yakin olarak pisirilir ve firindan alinir.
Firindan aldiktan 5-10 dakika sonra kek kesilip 2 esit parcaya bolunur ve sogumaya birakilir.
#Kremasi hazirlanir hazir krema posetin uzerinde yazan miktarda sutle mikser yardimiyla cirpilir ve istenilen kivama gelince buz dolabina birakilir,kutu krema ,2 paket vanilya,krema sertlestirici mikserle cirpilir ve iyice koyu bir krema haline gelince hazirlanan pudinkle karistirilir ve soguyan kek parcasinin uzerine surulur ve ust parca kapatilip buzdolabinda bekletilir.
AFIYET OLSUN!!!
***Not 1-bu pastada kullanilan puding in pisen bir pudink olmamasi lazim.
2-pastanin uzeri kapakli bir kutuya konmamasi lazim buzdolabinda uzeri acik olarak durmali yoksa bademleri yumusar kitir kitir olmaz.
~~BALLI BADEMLI ALMAN PASTASI
Malzemeler;
(Kek icin);4 yumurta
175gr(1 su bardagi )seker
175gr(1 su bardagi+1 corba kasigi)un
1Tatli kasigi kabartma tozu
(Uzerine);50 gr tereyagi
100gr file badem
1 corba kasigi bal
1/4 su bardagi seker
4 corba kasigi sut
(Kremasi);1 paket hazir pudink( Ben D oetker dolgu kremasi kullandim)
Pudink icinsut(3 cay bardagi sut)
1 paket krema(slagroom sutu)
1 paket krema sertlestirici
2 paket vanilya
Yapilisi;
Oda sicakligindaki yumurtalarin beyazi ve sarisi ayrilir ve beyazi bir fiske tuzla cirpilir iyice kargibi bembeyaz olana kadar devam edilir,yumurta sarilari da sekerle cirpilir iyice kabarip rengi acilana kadar ,daha sonra yumurta beyazi ve sarisi birlestirilir ve cirpmaya devam edilir daha sonra mikser birakilir ve elenerek un ve kabartma tozu ilave edilir bir spatula yardimiyla yavas yavas karistirilir sondurulmemeye dikkat edilir.Kelepceli bir kalip margarinle yaglanir ve hertarafina un serpilir kalip sallanarak unun yapismasi saglanir.
Kek kaliba dokulur onceden isitilmis175c lik firina verilir.
#Teryagi tavaya alinir,seker,sut,balkaynatilirbadem eklenip 1 dakika pisirilir ve sogutulur.
Yaklasik 25-30dakika kek kabarip az kizarana kadar pisirilir ve bir kurdan yardimitla kekin hamur olup olmadigi kontrol edilir ve eger kurdan batirildiginda kurdan kuru cikarsa firin acilir ve kek firin izgarasinin uzerindeyken hafif disari cikarilip uzerine bademli sos dokulur ve esit olarak paylastirilir tekrar firina verilir ve bademler kizarana kadar yaklasik 10 dakika daha firinin ustten asagi dogru 3.araligina izgara alinir ve orda yani firinin ust kismina yakin olarak pisirilir ve firindan alinir.
Firindan aldiktan 5-10 dakika sonra kek kesilip 2 esit parcaya bolunur ve sogumaya birakilir.
#Kremasi hazirlanir hazir krema posetin uzerinde yazan miktarda sutle mikser yardimiyla cirpilir ve istenilen kivama gelince buz dolabina birakilir,kutu krema ,2 paket vanilya,krema sertlestirici mikserle cirpilir ve iyice koyu bir krema haline gelince hazirlanan pudinkle karistirilir ve soguyan kek parcasinin uzerine surulur ve ust parca kapatilip buzdolabinda bekletilir.
AFIYET OLSUN!!!
***Not 1-bu pastada kullanilan puding in pisen bir pudink olmamasi lazim.
2-pastanin uzeri kapakli bir kutuya konmamasi lazim buzdolabinda uzeri acik olarak durmali yoksa bademleri yumusar kitir kitir olmaz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder