17 Ekim 2007 Çarşamba

ETLI YAPRAK SARMASI



Bayram menumuzun olmazsa olmazlarindan yaprak sarmasi bu bayram da buyuk bir tencere dolusu Yaprak sardik.
ETLI YAPRAK SARMASI
Malzemeler
;150-200 gr kiyma
;2,5kase pirinc
;500 gr Asma yapragi
;1 bas sogan
;1 dis sarmisak
;2 kasik salca(az biber ve domates salcasi)
;yeterince sivi yag
;Tuz,karabiber,kimyon,pulbiber
;Maydanoz,Dereotu
;1 limon veya limon tuzu
Uzeri icin;Yogurt ve 1 dis sarmisak
Yapilisi;Asma yapragi bir gece onceden suya islatilir,icindeki tuzunun gitmesi icin.Ici hazirlanir ,pirinc yikanir sogan ve sarmisak rendelenir,kiyma katilir,1kasik salca,baharat,tuz,dereotu,maydanoz ilave edilir yarim caybardagindan fazla yag ilave edilir ve guzelce karistirilir.
Yapraklar teker teker acilir ve ic malzemesi konulup yantaraflari uzerine kapatilip ince bir sekilde sarilir tek tek tencereye dizilir .Malzemeler bitene kadar ayni isleme devam edilir.Tavaya sivi yag konur ve salca ilave edilip karistirilir uzerine kaynattigimiz sudan dokulur .Tencere atese konur ve salcali su ilave edilir yapraklarin uzerini kapatacak kadar su dokulur.3 Parca limon tuzu nun uzerine sicak su dokulur eriyince yapragin uzerine ilave edilir yeterince de tuz atilip tencerenin kapagi kapatilir.Arada bir suyu kontrol edilir pisene kadar suyunu cekerse kaynamis su ilave edilir catalla yapraklarin pisip pismedigi kontrol edilir.Pisince alti kapatilir.Iliyinca yaninda sarmisakli yogurtla servis yapilir .
Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok: