17 Ekim 2007 Çarşamba

BURUKSEL LAHANASI



BRUKSEL LAHANALI SEBZE YEMEGI
Malzemeler;
1/2 kilo bruksel lahanasi
2 iri patates
2 havuc
1 dis sarmisak
siviyag
tuz,pulbiber
Yaninda sarmisakli yogurt,domates ve maydanos.
Yapilisi;
Bruksel lahanalarinin ust yapraklari ayiklanir.Bir tencereye lahanalar ve kup kup dogranmis patatesler,kup kup dogranmis havuclarilave edilir yeteri kadar su dokulur ve tuz atilir kaynatilir.Butun sebzeler yumusayana kadar pisirilir ve eer kaldiysa suyu suzulur.Bir tavaya 2 corba kasigi sivi yag konur arzuya gore daha fazla da olsabilir.sarmisak dogranir,pulbiber ilave edilir ve yag kirmizi ren olunca sebzeler sotelenmek icin uzerine ilave edilir ve karistirilir.butun sebzeler biberle karisinca ocaktan alinir bir tabaga konur .
AFIYET OLSUN!!!
Ben bu yemegin yaninda sarmisakli yogurt oneriyorum.Bir diyet yemek olarak ideal bir sebze yemegi.

Hiç yorum yok: